20 Ağustos 2015 01:00

Tokat

Tokat

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Hükümet kurmama girişimleri seçimden bu yana yeniden seçim isteyenlerin beklentileri doğrultusunda başarıyla gerçekleşti. Her zaman olduğu gibi HDP dışındaki iki parti iktidar partisine istediği fırsatı verdi. Bir tarafta “Belki hükümet olurum; olamasam da en azından seçmene mesaj veririm” telaşındaki CHP. 40 gün havanda su dövüp, sonra “Bize koalisyon teklif edilmedi” deyince durum ortaya çıktı. Hakemi de arkasına alan AKP 40 gün orta sahada top dolaştırmış, bitime 5 gün kala golü atmıştı. Gerçekten hükümet kurulacak sanan ve “Anafikir analizinde” tekleyen CHP’de uzatmalarda bir iki atak yapsa da maçı mağlup bitirmiştir. Anafikir, rövanş ve iktidar hırsından asla vazgeçmeyecek insanların zaman zaman iyi niyetli olduklarını sanmak hatasını yapmaktır. Seçilemeyenler, tek adam olamayanlar bu işin peşini bırakmaz. Seni de koltuk değneği gibi kullanırlar. Hele ta Cağaloğlu arkadaşlığından gelen gönül birlikteliği içinde olan bu insanların birbirlerine kazık atacaklarını düşünmek, içlerinden birilerini koparmak hayali tam ve ham bir hayalden başka bir şey değildir. Perde arkasındaki üst akıl onlara zamanı geldiğinde gereken uyarıyı yapmakta ve seslerini kesmektedir.    
Diğer tarafta MHP. Onlar yine her zaman olduğu gibi zor gününde AKP’nin yanındalar. En tepedekini bilmezmiş gibi bağımsız başbakan arayışındalar.
Türkiye başka bir şey yaşıyor, devletliler başka. Ülke can pazarına döndü. Her gün genç insanlarımızı kaybediyoruz. Daha kötüsü, bu vahşeti durdurabilecek insanlar tam tersi açıklama ve davranışlarla cinayetleri özel hesapları doğrultusunda arttırma, yükseltme peşinde. İnsanların hassasiyetlerini zorluyorlar. Seçilmiş başkanları gözaltına alıp seçenleri kışkırtma peşindeler. Çatışmalar mahallelere, sokaklara, evlere yayılsın istiyorlar. Biri çıkmış “Çözüm süreci” bitsin diyor. Ne yapacağız. Herkes eline silah alıp mezhebine, ırkına göre yanındakini mi öldürecek. Yugoslavya’ya hiç gitmediniz mi? 20 yıllık travma halen yaşanıyor.
Seçim yenilenecek. Ne zamana kadar? Yani 75 milyon insan içinde ikinci bir seçenek yokmuş gibi birincinin hep birinci kalması için seçimi sonsuza kadar yenileyecek miyiz? Üç dönemdir Mecliste olan AKP’lilerin başka işleri yok mu? İktidar bu kadar tatlı mı? Seçimi yenileyerek sonsuza kadar iktidar olmak mı istiyorlar?
Ya bu seçimde HDP’nin tokadını yerseniz?  İşsiz kalırsınız maazallah.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...