18 Ağustos 2015 00:44

Sigortalı çalışmak zorunluluktur

Sigortalı çalışmak zorunluluktur

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SORU: Ben, 2010 yılından bu yana sigortasız çalıştırıldığımı öğrendim. İşveren beni ilk 4 ay şirkette sigortalı göstermiş sonra durdurmuş. Ben halen aynı yerde çalışmaktayım. Mahkemeye başvursam bir hak talep edebilir miyim, işimi kaybetmeden?

CEVAP: Sigortalı çalışmak kanuni açıdan zorunluluktur. Ve İş Kanunu açısından kamusal nitelikte düzenleme içermektedir. Örneğin İş Kanunu’na göre iş sözleşmesi öncesi bir deneme süresi düzenlemesi bulunmasına rağmen, sigortalılık için herhangi bir deneme süresi söz konusu değildir. 5510 sayılı Kanun’un düzenlemesine göre fiilen işe başladığınız tarih sigortalılığınızın başlangıç tarihi olmalıdır aynı zamanda. Ancak, uygulamada ise maalesef sigortalılık açısından dahi sanki bir deneme süresi varmış gibi işçi belirli bir süre çalıştıktan sonra sigortalılığı başlatılmaktadır işveren açısından. Bu uygulama çok açık bir şekilde kanuna aykırıdır.
Sizin, sigortasız çalıştığınız geçmiş sürelerinizi sigortalı hale getirebilmek için iş mahkemesinde sigortalılığın tespiti davası açmanız gerekmektedir. Bu davayı, yanında çalıştığınız işverene açmak ve Sosyal Sigortalar Kurumuna da ihbar etmek gerekmektedir. 11. 09. 2014 tarihine kadar açılan hizmet tespit davalarında, sigortasız olarak çalıştıran işverenin yanında Sosyal Güvenlik Kurumuna da davalı sıfatıyla dava açılmaktaydı. 11. 09. 2014 tarihinden önce, yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun’un 64. maddesi ile 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nun 7. maddesine eklenen fırka ile artık Sosyal Güvenlik Kurumunun, açılacak davalarda, davalı olarak taraf gösterilmesi ortadan kaldırılmıştır.
Söz konusu fıkra; “Hizmet akdine tabi çalışmaları nedeniyle zorunlu sigortalılık sürelerinin tespiti talebi ile işveren aleyhine açılan davalarda, dava kuruma resen ihbar edilir. İhbar üzerine davaya davalı yanında ferî müdahil olarak katılan kurum, yanında katıldığı taraf başvurmasa dahi kanun yoluna başvurabilir. Kurum, yargılama sonucu verilecek kararı kesinleştikten sonra uygulamakla yükümlüdür” şeklindedir. Dava açma süresi, sigortasız hizmetlerin geçtiği yılın sonundan başlayarak beş yıldır. Bu beş yıllık sürenin başlangıcı iş sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren başlamaktadır. Davanın sonunda Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından hesaplanacak primleri gecikme zammı ve idari para cezası ile birlikte işverenden tahsil edilecektir.     
Ayrıca, bulunduğunuz yerdeki Bölge Çalışma Müdürlüğüne de şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.
Bir işçinin sigortasız çalıştırılması işçi açısından haklı nedenle iş sözleşmesinin fesih sebeplerinden biridir. Yani siz bu durumda iş sözleşmenizi tazminatınızı alabilecek şekilde sona erdirme hakkına sahipsiniz. Ancak, işveren siz ona dava açtığınız için sizin iş sözleşmenizi feshedemez. Bu durum, İş Kanunu’nun amir hükümlerine göre, işinize son vermesi için işveren açısından geçerli bir neden olamayacaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...