23 Nisan 2015 01:00

Seçim, iktidara sorgu ve halkın yararına olan!

Seçim, iktidara sorgu ve halkın yararına olan!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Nasıl bir ortamda seçime gidiliyor? Muhaliflere saldırıların yoğunlaştığı, provokasyonların arttığı, yalan ve entrikanın ayuka çıktığı kaotik bir ortamda.  
Biz olmaz isek, istikrar olmaz diye bar bar bağıranlar var mı,? Evet! “400 milletvikili ve Başkanlığı verin, yoksa karışmam ha!“ diye tehdit savuran var mı? Evet, var! “Demokratikleştiriyoruz” diyerek polis devleti kuran bir iktidar işbaşında mı?  Evet! Hak isteyen işçiye, greve çıkana, direnene, söz, basın-yayım özgürlüğünü, ücretinin arttırılmasını, devlet ve hükümetin dinden elini çekmesini savunanları, din istismarcılığının yapılmamasını; hanği inanaç kesimi ve grubundan, ulusal-etnik kimlikten, cinsiyetten olursa olsun kimseye baskı ve zorbalık uygulanmaması ve bütün bu kesimlerden insanların eşit yurttaş hakkına sahip olmasını; bilimsel demokratik ve herkes için eğitim hakkı, herkes için sosyal güvenlik  isteyeni, “istikrar düşmanı, hain, dış güçlerin piyonu“ ve “terorist“ görüp gösteren bir yönetim iş başında mı? Evet!
Berkin Elvan’ı kurşunlayarak katleden polisleri kim “Kahraman!“ ilan etti? Bu iktidar ve başı! Berkin’in Ailesinin, ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Alevi kimliği üzerinden Alevileri yuhalatan kimdi? Bu iktidarın başı! “Camide içki içtiler, baş örtülü bacımıza saldırdılar“  iddiasıyla ülke ve insanına suikaste girişen kimdi? Bilmeyen varsa, bu ülkede yaşamıyor demektir! Büyük Haziran Halk Direnişi’ni kana boyamak için çevirmedik entrika bırakmayan; polisi, cinayet işlemeye alenen teşvik eden kimdi? Bu iktidar ve başı! Seçim öncesi, provokasyon ve kara propagandaya hız veren anlayış kimin? Bu iktidar ve başının!
En çok işçi hanği iktidarın zamanında yaşamını yitirdi? AKP’nin. İş cinayetlerinde ne kadar işçi öldü? 13. 500. SOMA toplu cinayetini “Bu işin fıtratında var“ diyerek olağan gösteren kim di? T. Erdoğan! Resmi işsizlik oranı nedir? % 11.3; gerçekte ne kadar işsiz var? 5 milyon 944 bin! OECD ülkeleri içindeki en mutsuz ülke insanı nerede yaşıyor? Türkiye’de! En çok sayıdaki gazeteci hanği ülkede zindanda tutuluyor? Türkiye’de. Yoksul-zengin uçurumu en fazla hanği hükümet döneminde büyüdü? AKP’nin. En zengin % 10’un ülke gelirinin yarısına sahip olduğu ülke hanğisi? Türkiye.
95 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde en büyük yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olayları hanği hükümetin iktidarında patlak verdi? AKP’nin. Hükümetin 4 bakanı niye istifa etti? Yolsuzluk ve rüşvetle suçlandıkları için. En fazla hanği hükümetin ilk sıralarda yer alan sorumluları, o hükümet döneminde zenginleştiler? AKP Hükümetleri döneminde. Hangi başbakanın çocukları gemi filosu, arsa ve arazi, villa, Dolar, Sterlin, Euro sahipliğini, babalarının başbakanlığı döneminde gerçekleştirdi? Recep Tayyip Erdoğan’ın. Kimin sarayı var? Onun! Kaça yapıldı? 5 milyar diyorlar. Aylık elektrik harcaması ne kadar? 1.2 milyon TL.
Yasa-Anayasa tanımayan, Kuvvetler ayrılığı da neymiş, ülke aynen bir anonim şirket gibi yönetilmeli, başkanlık istiyorum diyen, Parlamentoyu “Buzdolabına kapatan“; bütün kurumların bütün yöneticilerinin kendisine kul-köle olmasını isteyen, buna uymayan herkesi ihanetle suçlayan kim. Aynı kişi! Özel istihbarat örgütü kuran, ülkeyi kendi örgütüyle ve örtülü operasyonlarla yönetmek isteyen kim, aynı kişi!
“Bize çok oy verin, tek başımıza yönetelim!“ diye meydanlarda, yalanın bin türlüsünü ard arda sıralayanlar kimler? Mevcut iktidarın sözcüleri, yöneticileri. Hakim olan siyaset hanği tür siyasettir? Provokasyon siyaseti, kontra yönetimi.
Böyle bir anlayışa; böylesi bir yönetime, bu tür politikaya destek verilir mi? Verilmemesi gerekir. Ama kendi gerçek yararının nerede ve hanği tutumda olduğu konusundaki yanılgı da insan içindir. Bize düşen bu durumun değişmesi, yanılgı ve aldanmanın azalması ve işçi ve emekçilerin kendilerinin gerçek yararları yönünde hareket etmeleri için, gerçeklerin en yalın şekilde ve emekçi yığınların en geniş kesimleri içinde sergilenmesini başarmaktır.  Ülke ve halkının geleceğini düşünen işçinin, gencin, kadın erkek emekçinin önündeki en acil sorun, izlemekte olduğu politikalarıyla ülkeyi ve halkı daha fazla kaos, kargaşa, çatışma ve hatta birbirine kırdırmaya doğru götürmekten kaçınmayacağını daha şimdiden göstermiş olan bu yönetimin karşısında birleşmek; ona çok güçlü bir “seçim“ şamarı atmaktır. Böylece mücadele ivme kazanacak ve daha da ilerleyecektir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa