08 Nisan 2015 00:58

Belge

Belge

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Berkin Elvan’ın ekmek almaya gittiğinin belgesi var mı diyen Erdoğan’a sosyal medya ahalisi  hazırladığı belgeleri anında sundu! Bundan böyle ekmek almaya gittiğinizde bu belgelerden birini doldurup önce CB’ye bilahare de emniyete gönderiniz lütfen. Yanınızda da bir nüshası olsun, ne olur ne olmaz...
Bu belge takıntısı muhtemel ki geçen yerel seçimler öncesinde sızdırılan yolsuzluk “tape”lerinden kalmış olmalı. O tapeler oldukça sarsıcıydı. Ancak biliyorsunuz, zamanın Başbakanı bunları sahte ilan edip üstünden geçmişti. Kimse yutmadı o başka. 

Diğer yandan AKP ve havuz medyası Kabataş yalanını göğüslerini gere gere sürdürecekleri küçücük bir belge bile gösteremedi. Gelin Zehra’yı deri pantolonlu erkek şahısların taciz ettiği iddiası belgesiz belgesiz yüzsüzce sürdürülmeye devam ediyor. 

Ancak belgesiz çalışmanın ağır bir maliyeti var; büyük şef söyledi diye kimse göz göre göre bir yalana inanmıyor. İnanmadığı gibi bir güzel tiye alınıyor Hükümet ve majestenin medyası.

Son bomba Yeni Şafak’tan geldi, önceki gün İnönü ve ekibinin Atatürk’ü zehirlediği iddiasıyla çıkan gazete tabii ki belgesiz konuşmayacaktı. Ne yaptı peki? TBMM ve CHP antetli, eskitilmiş görünümlü kağıtlara güncel Türkçe ile yazılmış uyduruk mektupları belge diye yayınladı. Artık yerseniz!

Haa tabii Kemalist kadroların birbirini tasfiye planları olmadığını, her birinin kardeş kardeş geçindiğini söyleyemeyiz, kiminin içinden böyle hevesler geçmemiştir dersek olmaz. Teşebbüsler de olmuştur nitekim. Fakat Yeni Şafak’ın böyle kör gözüm parmağına belge sahteciliğinden muradı, iddiasını tartışılır kılmakken gazete kendi kendini gülünç duruma düşürmüş ve ahaliye eğlencelik malzeme haline gelmiştir. CHP’ye kayabilecek oyları avlamak için oldukça zavallı bir çaba bu elbette. 

Hafızai beşer nisyan ile malul ama fiyaskolar arka arkaya gelince hafızaya malulleşmek için bile süre tanınmamış oluyor. Azıcık bekleyin diyeceğiz ama zaman yok gerçekten, oylar eridikçe eriyor. Daha geçenlerde Özgecan cinayetinin ardından, şiddeti protesto için sokağa çıkan kadınların arasına AKP seçmeni türbanlı kadınlar da karışınca “Bizim kadınlar da gitti gider” diyerek onları yuvaya geri çekmek için dezenformasyona sarılan havuz medya “Sümeyye’ye suikast planı” yayını yapmıştı. Bunun da belgesi vardı tabii... CHP’li Umut Oran ile Cemaatçi-Gazeteci Polis Emre Uslu’nun twitter yazışması ve stüdyoda pırıl pırıl bir sesle kaydedilmiş, belli ki diyalogların metinden okunduğu bir “tape.” İddia fos çıktı, Sümeyye’ye suikast planı filan yoktu. Çamur at izi kalsın işte. Fakat çamur o kadar cıvık ki önce atanın yüzüne gözüne bulaşıyor. 

Gazetenin birine bir bavul belge geldi diye Balyoz davası başlatıp tutukladıklarını yıllarca içerde yatırdıktan sonra, yine geçenlerde “Yok öyle bir şey, bu belgeler darbe yapılacağını kanıtlamaz” diyen mahkemenin ve “kandırılmışız” diyen Cumhurbaşkanının vaziyetinin, bir belgelerle bozma hali olduğu epey bir açığa çıkmıştır herhalde. 

Seçime iki ay kalmışken, önümüzdeki süreçte daha ne belgelerle tanışma şerefine ereceğiz cümleten, merak konusu. 

Bu deli saçması işleri burada yazmaya eriniyoruz ama sahte belge üretmekten, sağlam belgeler göstermeden saçma iddialarda bulunmaktan AKP kadroları ve medyasının hiç yüzü kızarmıyor. Taklidi aslını yaşatıyorsa eğer başarıyorlar; bünyelerinde Goebbels ölümsüzleşti. Ruhu müteşekkirdir muhtemelen.

Fakat, Savcı Mehmet Kiraz’ın öldüğü operasyonun yönetimi ile ilgili şüpheler bu kadar ayyuka çıkmışken; kamuoyu o gün elektriklerin tüm gün neden kesildiğinin, savcının bedenindeki kurşunların hangi silahtan çıktığının, bu operasyonun neden başarılı ilan edildiğinin bir açıklamasını ve belgesini talep ettikçe Hükümetin ve medyasının cambaza bak demeye devam edecek kadar zıvanadan çıkması Goebbels’i de aşar. İnönü’nün Atatürk’e antetli suikast planını seyirlik bir malzeme haline getirip cambaz niyetine meydana atmak ancak “400, 400” diyerek o meydanlarda dolanan ama başkanlığı ancak rüyasında görmekle yetineceğinden korktuğu velinimetinin gönlünü hoş etme tasasındaki bir medyanın harcıdır.
Tanrı kimseyi böyle gülünç duruma düşürmesin!

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...