10 Mart 2015 00:14

Dip dibe

Dip dibe

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Pazar gecesi itibariyle Galatasaraylılar son 16 yılın favori şarkısına geri döndü: “Yine olmadı!” 
22 Aralık 1999’dan beri Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenemeyen sarı kırmızılılar seriyi bir yıl daha uzatırken, lig şampiyonluğu yarışında da kritik bir virajı ivmelenerek alma fırsatını kaçırdı. Bu fırsatı kaçırdığı gibi sert virajda epey yavaşladı da. 
Hamza Hamzaoğlu’nun gelişi sonrası takım içerisinde farklı bir hava yakalayan Cimbom, bu havayla 11 maçta 9 galibiyet 2 beraberlikle liderliğe yükselmişti. 
Galatasaray halen lider ancak her sezonun belirleyici anları vardır. Beşiktaş’a karşı alınan 2-0’lık galibiyet böylesi bir andı. Fenerbahçe karşısında alınabilecek olası bir galibiyet ya da beraberliğin de şampiyonluk yolunda önemli bir adım olacağı kesindi. Ancak Kadıköy’ün büyüsü bu senaryoyu değiştirdi.
Ligin bitimine 11 hafta kala İstanbul’un büyük üçlüsü, 51(Galatasaray)-51(Beşiktaş)-50(Fenerbahçe) puanla, dip dibe sıralanmış durumda ve zirvedeki bu yakın halin son nefese kadar sürmesi için tüm koşullar müsait.
Şöyle bir bakacak olursak;
Galatasaray son 11 maçın 6’sını iç sahada oynayacak. Beşiktaş’ı evinde konuk edecek. İlk yarıda kendisini dağıtan, Prandelli’nin sonunu hazırlayan Trabzonspor’a misafir olacak, onun dışında ligin formda ekibi Mersin İdman Yurdu da gideceği deplasmanlar arasında.
Genel itibariyle sezonun en iyi futbolunu oynayan ancak stat sıkıntısı yaşayan ve Avrupa yükü çeken Beşiktaş, için iç saha-deplasman çok fark etmiyor. Hatta deplasmanda daha iyiler. Ancak hem Fenerbahçe hem Galatasaray derbilerini deplasmanda oynayacak olmaları bir dezavantaj. Bir deplasmanları da Trabzon! 
Liverpool karşısında kusursuz bir taktik savaş veren ve galip çıkan Slaven Bilic, bu eşleşmedeki performansını ligdeki büyük maçlara taşıyabilirse Karakartallar, Avrupa’da mücadele etmenin getirdiği yükü hafifletip, mutlu son için daha da umutlanabilir.
Fenerbahçe ligin en iyi kadrosuna sahip ancak sezon başından bu yana hücum hattında bir harmoni sağlayabilmiş değil. Geçtiğimiz sezon takımı sırtlayan Emenike-Sow-Kuyt-Webo gibi isimler aradıkları formu bulabilmiş değil(31 gol atmış olsalar da). Bu alanda çıtayı geride bıraktığımız sezona yaklaştırabilirlerse ve Eskişehir, Sivas, Mersin gibi deplasmanlardan kayıpsız çıkabilirlerse 4. yıldıza daha da yaklaşacaklardır.
Futbol açısından, epey yavan bir yıl geçirsek de şampiyonluk yarışı aksine büyük bir rekabet içerisinde geçecek. Bu rekabetin Türkiye’de ne gibi çirkinliklere tekabül ettiğini de biliyoruz. Kalan 11 haftada bundan kaçınabilmek ve keyifli bir final izleyebilmek umuduyla...

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa