20 Şubat 2015 00:50

Kürk mantolu kadın...

Kürk mantolu kadın...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kürk deyince kimine göre hava atmanın aracı, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı sosyetesinin vazgeçilmezi, zenginliğin göstergesi akla gelir. Kimine göre özellikle sosyal medyada ve belgesellerde kürkleri için katledilen hayvanlar akla gelir. 

Hayat devam ediyor. Sokaklar karınlarını doyurmak için çabalayan insanlarla dolu, hayvanlar kuyruklarını sıkıştırmış ürkek ürkek dolaşıyorlar. Mendil satan bir kadın kürkünü giymiş gibi oturuyor. Bir kedi kadının yakasında sere serpe uzanmış, “İlla bizi öldürüp giymenize gerek yok! Sevginizi sunun biz sizi ısıtırız” dercesine duruyordu. Bu güzel anı “Doğal Kürklü Kadın” fotoğrafıyla paylaşan Hasan Kıran her şeye karşın umutlu olmak için nedenlerimizin var olabileceğini gösteriyor. Fotoğraf gözle çekilir, önce görmek gerek. İlk bakışta görünmeyeni görmek tıpkı mendilci kadının omzundaki kürkü(!) görmek gibi. Teşekkürler Hasan Kıran.

Malum, havalar soğudu ve İstanbul son yılların en yoğun kar yağışını yaşıyor. Hava muhalefeti bir çoğumuzun randevularını iptal ettirirken, Sokakta yaşayan evsizlere sahip çıkıldığı ve bilmem kaç kişinin korumaya alındığı açıklanıyor. Hayvanlar nereye sığınacaklarını şaşırmış açlık ve barınaksızlıktan tir tir titremeye devam ediyorlarken, gecenin bir yarısında mecliste HDP ve CHP’li vekillerin saldırıya uğradığı haberleri geliyordu. Anlaşılan her şeyi iptal ettiren hava muhalefeti AKP’nin hızını kesmiyordu. O saatlerde CNN’de Şirin Payzın programında Elif  Çakır isimli gazetecinin inciler döktürmesini bizlere sunarken İsmail Saymaz’ın Kabataş bozasının  yeniden pişirilmesine karşı gösterdiği performans oldukça iyiydi. Neyse geceyi sonlandırmak üzereyken o acı haber twitten karşımıza çıkıyordu. Nuh Köklü arkadaşımız bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Anlayacağınız her yandan kuşatılmışlığın verdiği iç sıkıntısı ile bir sonraki güne uyandım. Hava her türden muhalefetini sürdürmeye devam ediyor.” İç güvenlik”  adıyla hazırlanan paketle faşizmin yasal silahları  kuşanmasına çalışılıyor. Hırsıza, hırsız, katile katil demenin ise suç olduğu bir ülkenin halkı olarak her alanda direnmekten başka yol kalmadı.  Doğa direniyor, Muhalefet direniyor bu direniş yalnızca solcuların değil, faşizmden zarar gören tüm halkın birleşik mücadelesiyle olur. Brecht  “Faşizme karşı birleşmeyenler, faşizmin zindanlarında birleşirler” demiştir. Mücadeleleri birleştirerek, kazanacağız biliyoruz!  

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...