15 Ocak 2015 01:00

Görev zayiatı

Görev zayiatı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Yer Paris.
Dünya liderleri terörü lanetlemek için yürüdü.
Önde devlet başkanları ve başbakanları. Yüzlerinde derin bir üzüntü ifadesi. Kol kola girmişler. Fransa’nın yanında Almanya. Türkiye biraz kenarda. Filistin lideri ile İsrail lideri arasında bir kaç kişi. Önlerinde kalabalık gazeteciler. Ellerde pankartlar.
Terörün kaynağı dünyanın en zengin yer altı kaynaklarının üzerinde dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı ülkeler. Çoğunlukla Müslümanlar.
Başlar dik ve kararlı. Tüm liderler ileriye bakıyor. Obama yok. Putin yok.  
Terörist kim? Silahlı saldırı ne zaman terör, ne zaman savaş. Huzur içerisinde yaşayan bir Suriye’de 2 çocuğun duvara Esad karşıtı yazı yazarken yakalanıp işkence görmelerini protesto etmek için yola çıkıp, nereden bulundukları belli olan silahlarla devlet güçlerine saldıranlar terörist mi? Yoksa özgürlük savaşçısı mı?  
Terör mağduru Fransa dünyanın en büyük silah imalatçısı ve ihracatçısı 5 ülkeden biri değil mi? Almanya’nın ekonomisini ayakta tutan en önemli sanayi kolu silah imalatı değil mi? Panzerleri kim ve ne için üretiyorlar? Kaleşnikofları Rusları vuran Çeçenlerin eline kim veriyor. Bu silahları Müslümanlar mı üretiyor? İnsanların topluca katledildikleri olaylarda kullanılan kör bıçakları saymazsak (Onlar da büyük olasılıkla batının çeliğinden yapılmıştır), ortalıkta dolaşan, çocukların emzik niyetine kullandıkları silahların tamamını en önde üzgün yürüyen liderlerin ülkelerinde sanayici rolündeki silah imalatçıları üretmedi mi? Fabrikadan çıkan her numaralı silahın hangi yol ile kime gittiğini dünya liderleri bilmiyor mu?
 Ne yani? “Benim teröristim, senin teröristin” ayrımı yok mu? Yüz yıl sonrayı planlayan emperyalistler Saddam’ı yargılarken ve idam ederken bir gün intikam için İŞİD’in ortaya çıkacağını düşünmediler mi sanki?
 Bence her şey o en önde üzgün yürüyen liderlerin ülkesinde kâr hesabı yapan sermayenin planladığı gibi yürüyor. Afrika’da, Ortadoğu’da insanların ölmesinin onlar için zerre kadar önemi yok. Aslında Fransa’da ölen basın emekçileri için de “Görev zayiatı” diye düşünmedikleri nereden belli?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...