13 Ocak 2015 01:00

Alacak davası açabilirsiniz

Alacak davası açabilirsiniz

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SORU: Ben bir kamu kurumunda 10 senedir farklı taşeron firmalarda aynı işyerinde çalışıyorum. Çalışırken fazla mesai ve bayram tatilleri için dava açabilir miyim Ayrıca bu dava sürerken işveren tarafından olumsuz bir durumla (mobbing, iş şartlarının değişmesi) karşılaşırsam işten ayrılıp kıdem tazminatımı talep edebilir miyim?

CEVAP: İş Kanununun 18. Maddesi feshin geçerli sebebe dayanması başlığı altında yaptığı amir hükmündeki “Otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır” düzenlemesinde iş sözleşmesinin feshinde işverenin işçinin iş sözleşmesini feshederken geçerli bir nedeni bildirmekle yükümlü kılmıştır.
İşveren ayrıca bu geçerli nedenin ne olduğunu açık ve anlaşılabilir bir şekilde işçiye yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.
İş Kanununun 18. maddesinin devamında da kanun “Özellikle aşağıdaki hususlar fesih için geçerli bir sebep oluşturmaz” diyerek belirli bazı koşullarda da iş sözleşmesinin feshinde geçerli neden olamayacak sebepleri belirtmiştir. Bunlar:
- Sendika üyeliği veya çalışma saatleri dışında veya işverenin rızası ile çalışma saatleri içinde sendikal faaliyetlere katılmak.
- İşyeri sendika temsilciliği yapmak.
- Mevzuattan veya sözleşmeden doğan haklarını takip veya yükümlülüklerini yerine getirmek için işveren aleyhine idari veya adli makamlara başvurmak veya bu hususta başlatılmış sürece katılmak.
- Irk, renk, cinsiyet, medeni hal, aile yükümlülükleri, hamilelik, doğum, din, siyasi görüş ve benzeri nedenler.
- 74. maddede öngörülen ve kadın işçilerin çalıştırılmasının yasak olduğu sürelerde işe gelmemek.
- Hastalık veya kaza nedeniyle 25. maddenin (I) numaralı bendinin (b) alt bendinde öngörülen bekleme süresinde işe geçici devamsızlık.”
Sizin durumunuzda da fazla mesai ve bayram tatilleri ücreti alacağı için iş sözleşmenizi feshetmeden de iş mahkemesinde bir alacak davası açabilirsiniz. Bu durumda da işveren size mevzuattan doğan haklarınızı takip ediyor olduğunuz için işveren sizin iş sözleşmenizi bu gerekçe ile geçerli bir nedenle feshedemez.
Ayrıca fazla mesai ücretlerinizin ödenmemesi sizin açınızdan iş sözleşmenizin haklı nedenle fesih hakkını da vermektedir. Bu sebeple iş sözleşmenizi sona erdirmeniz durumunda İş Kanununun 24. Maddesi gereğince kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...