04 Kasım 2014 00:59

Cizrespor'un 'sözde' galibiyeti!

Cizrespor'un 'sözde' galibiyeti!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Türk milliyetçiliği, alışık olduğu üzere sefil günlerden geçiyor. Bugünlerdeki en büyük umutları IŞİD.

Kendisini laik zanneden kesimlerinden, muhafazakarlarına…  Hepsi Erdoğan’ın “Kobani düştü düşecek” şeklinde ifadesini bulan temennilerinin arkasına takılmış durumda.

AKP haricindeki milliyetçilerin mevzu Kürt’e düşmanlık oldu mu, hükümet saflarıyla kurduğu kusursuz uyum yeni değil, son 12 yılın hikayesi. Ancak bunu açıktan IŞİD destekçiliğine vardırabilmiş olmaları takdire şayan bir dürüstlük örneği.

Keza Doğu Perinçek’in “Kobani düşerse Türkiye rahatlar” vecizesi de öyle. Perinçek’in siyasi öngörülerinin gerçekleşme yüzdesinin bizim gazetedeki iddaacı tayfanın kuponlarının tutma yüzdesiyle paralellik göstermesi hepimiz için büyük şans. O yüzden “Pekaka kaçtı”, “Peşmergeyi geçirtmeyeceğiz” filan gibi hezeyanlarını sadece okurken kikirdeyin diye hatırlatıyorum.

Son dönemde Kobanê VE Kürt hareketine düşmanlıkla kendisini gösteren bu milliyetçi blok, Kürtlerin uluslararası çevrelerde kazandığı prestij ile iyice kudurmuş durumda. Kürtler IŞİD’e karşı etkili bir şekilde savaşan tek güç olarak öne çıkarken AKP Hükümeti ve Türk milliyetçileri de Selefiler dışında dünya üzerindeki sayılı IŞİD destekçileri olarak adlarını utanç defterine yazdırdı.

Kürt’ün gördüğü ilgi karşısında baş gösteren öfkeden deliye dönme hali içeride medya kanalıyla kitlelere yayılıyor.  Irkçı motivasyonları tatmin edecek haberlerden geçilmiyor. 

Dünya Kürt’ün cesaretini mi konuşuyor?  Uydur haberi: “Peşmerge kaçtı. Peşmerge yediği dürümün parasını ödemedi.” “Kamu malı” bankamatik icat eden “kamudürüm”ü niye icat etmesin! Hesabı ödenmemiş dürümler için Türk bayraklarıyla yürünmesi an meselesi.

Kıskançlık nöbetleri bununla sınırlı değil. 

Eyy Cizrespor, sen misin Göztepe’yi eleyip Türkiye Kupası gruplarına kalan? Cizre’nin başarısını şaibeli hale getirmek için elimizde çok basit bir gerekçe var: Kürtlüğü! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 90 oranında Selahattin Demirtaş’a oy vermiş olan ilçenin yapısı ve geçmişi biliniyor.

Daha ne olacak? Başlasın ulusalcı komplolar. OdaTV’nin başlığı: “Göztepe’yi eleyen o takımın maçlarına dikkat!” Maçın havasını açılım belirlemiş, kahin olmaya gerek yokmuş, ciddi bir oyunun ciddi bir provası yapılmış. Aydınlık’a göre de “Açılımın sonuçları yeşil sahada” imiş. Sözde özerklik ilan edilen sözde Cizre’de sözde maç oynanması soru işaretlerini beraberinde getirmiş.

Göztepeliler yenilmese sahadan çıkamazmış. Tabii canım, yoksa Türk çocuğu yenilir mi hiç! Zaten Türkiye’de hiçbir deplasmanda ne sahaya PET şişe atıldığı görülmüştür ne de takım otobüsünün taşlandığı.  Bunları hep “açılımın şımarttığı PKK’lılar” futbolumuza soktu. 

Aydınlık’ın bir başka başlığı şöyle: “Stadı dışarıdan gelen PKK’lılar karıştırdı”. 

Yukarıdaki 3 noktayı nerenizle güleceğinizi bulun diye bıraktım. Başlığı atan arkadaş, Perinçek’in sosyal medyada epey billurize edilen “Cizre’de PKK barikat kuruyordu, halk barikatı yarıp bizim mitinglerimize katılıyordu” tweet’ini ciddiye almış olabilir. Editör arkadaşımızı üzmek istemem ama maalesef gerçek dünyada işler farklı.

Değinecek, gülünecek çok şey var ama yer yok. 

Son olarak ismi açıklanmayan Göztepeli  bir futbolcunun yazdığı belirtilen yazı pek çok mecrada yayımlandı. Yazıda “Dün Cizre’de kaybedilen sadece bir maç değildi. Dün Cizre’de kaybedilmek üzere olan bir vatan olduğunu gördüm” ifadesi geçiyor. 

Cizre’de kaybedilen bir vatan görmek istemiyorsa sevgili anonim futbolcu, aynı ülkede yaşadığı başka bir ulusa, kendi ulusuna itaat etmek zorunda olan bir sömürge muamelesi yapmaktan vazgeçerek işe başlayabilir.  Çünkü sizin kendi hakları için her ayağa kalkışında kibirli kaşlarınızı kaldırdığınız o halk ‘92 Cizre Newrozu’nda 57 ölüye rağmen boyun eğmedi.

Kürtler halen “ortak vatan” diyorken, nefret ederek baktığınız vatanın bu parçasını “kaybetmek” istemiyorsanız, o sömürgeci gözlüklerinizi bi’ çıkartın bakalım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...