24 Ekim 2014 00:32

500. hafta

500. hafta

Fotoğraf: Envato

Paylaş

ne yapacağız biliyor musunuz?
annelerin kalbiyle bakacağız dünyaya
bütün kayıpları gözyaşımız yapacağız
göğsümüzde kayıp fotoğrafları
gidip kimsesiz mezarlarda uyuyacağız… Mehmet Özer

Dile kolay tam beş yüz hafta. Cumartesi Annelerinin başlattığı ve sürdürdüğü Türkiye’nin en uzun direnişi 25 Ekim Cumartesi günü beş yüzüncü haftasını geride bırakıyor. Ankara’dan “Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğrafçılar Atölyesi de  hazırladığı belgesel fotoğraf sergisiyle katılıyor. İstanbul’dan ise fotoğrafçılar, hem annelere hem de sergiyi hazırlayan fotoğrafçı arkadaşlara destek için bu dayanışmada yer alacaklar. Biliyoruz ki dertler değişmeden tarih de değişmeyecek..
Sergi çalışmasını gerçekleştiren fotoğraf atölyesinin program açıklaması şöyle;
AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin ve İHD İstanbul Şubesi Kayıplara Karşı Komisyon’un 2013-2014 Dönemi Gözaltında kayıplar Cumartesi Anneleri/İnsanları Belgesel Fotoğraf çalışması Cumartesi Anneleri’nin 500. mücadele haftasında açılıyor.
Sergi yürüyüşü 25 Ekim 2014 Cumartesi günü Saat: 10.30’da Tünelden Galatasaray Meydanına yapılacaktır. Sergi Açılışı Aynı gün saat: 16.00’da Karşı Sanat Gelerisi’nde açılacaktır.
Anneler ve kayıpları gökyüzü karanfilleridir.
Sizleri 500 haftadır kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyen, hesap sormanın ve direnmenin adı olan Cumartesi Anneleri / İnsanları sergimizin yürüyüşü ve açılışına davet ediyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...