28 Ağustos 2014 00:05

AKP yöneticiliği

AKP yöneticiliği

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Salı günü sosyal medyaya ve İnternet medyasına bir haber düştü. Okurlarımızdan büyük çoğunluğu haberi görmüştür. Haberin başlığı “Haseki Hastanesinde kavga” idi.
Haberde İstanbul Haseki Hastanesinde sağlık emekçileri ile güvenlik görevlilerinin kavga ettiği yazıyor ve bazı haberlerde görüntü ve fotoğraf veriliyordu.
Haberin de haberi olur mu? Olur.
İşte o haberin, haberini aşağıda okuyacaksınız.
Niye, sağlık emekçileri ile hastane güvenlik görevlileri kavga etti/ Daha doğrusu, güvenlikçiler neden sağlık emekçilerine saldırdı?
Çünkü, hemen hemen her işyerinde olduğu gibi AKP zihniyeti Haseki Hastanesinde de çalışanların ve halkın çıkarlarını değil, ticarethanesini korumaya çalışıyor, ticarethanesinin çıkarlarına karşı çıkan, hak arayanlara da her zaman ve her yerde yaptığı gibi acımasızca saldırıyordu.
Haseki Hastanesi emekçileri bir basın açıklaması yapmaya çalışıyordu. Basın açıklamasında, Hastane yönetiminin yemekhanede emekçilere verilen yiyeceklerin standartlara ve sağlık koşullarına uygun olmadığını anlatacaklardı. Örneğin, çalışanlara verilen ekmeklerin son kullanma tarihi geçmiş ve küflenmişti. Salatalardan tırtıl çıkıyordu vs.
Emekçiler ikinci olarak maaşlarını aldıkları banka konusunda şikayetçi idiler. Hastane yönetimi promosyon ihalesinde maaşların Halk Bankasından çekilmesine karar vermişti. Bunun için ne gibi yarar elde ettiği bilinmiyordu (Bu da ayrı bir araştırma ve haber konusu). Çalışanlar maaşlarını Halk Bankasından alıyorlardı. Fakat, küçük bir sorun vardı. Hastane civarında Halk Bankasının bir şubesi, ATM’si yoktu. Para çekebilmek için Çapa’ya kadar gitmeleri gerekiyordu. Hastane yönetiminden Halkbank yöneticileri ile görüşmelerini ve hastane bahçesine bir ATM kurmalarını istemelerini söylediler. Bu konuda Halkbank yöneticileri ile de görüştüler. Halkbank yöneticileri hastane bahçesine bir ATM kurmak istediklerini ama kendilerinden 18 bin lira yer parası istendiğini emekçilere anlattı. İşte emekçiler bu sorunun çözülmesini istiyorlardı. Para çekebilmek için Çapa’ya kadar gitmek istemiyorlardı.
Bir de, dört hemşirenin yapacağı işi hastanede bir hemşireye yaptırmaya çalışıyorlardı. Emekçiler hemşire sayısının arttırılmasını istiyorlardı.
Hastane yönetimi basın açıklamasında, bu taleplerin ve gerçeklerin basına ve kamuoyuna açıklanmasını engellemeye çalıştılar. Açıklama yapmak isteyen emekçilerin sayısından çok güvenlikçi ile emekçilere saldırdılar.
Fakat, tüfek geri tepti. Eğer basın açıklamasını engellemeye çalışmasalardı. Haber belki sadece Evrensel gazetesinde yer alacak ve sınırlı sayıda okuyucuya ulaşacaktı.
Şimdi, güvenlikçilerin saldırısı ve hastane emekçileri ile sendika yöneticilerinin bu saldırıyı püskürtüp açıklamalarını yapmaları bütün sosyal medya, İnternet medyası ve yazılı-görüntülü medyanın çoğunda yer aldı.
Ne kadar AKP’nin her alanda, her gün yaptığı şeylere benziyor Haseki Hastanesinde olanlar değil mi? AKP zihniyetini tek başına ne güzel anlatıyor değil mi?

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...