08 Ağustos 2014 00:51

Êzidiler ve günümüzün Yezitleri

Êzidiler ve günümüzün Yezitleri

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Biz Aleviler her Sünni’ye Yezit demeyiz, her Alevi’ye Hınzır Paşa demediğimiz gibi. Sünni’nin zalimine Yezit deriz, Alevinin ise işbirlikçi hainine Hınzır Paşa deriz. Yezit zalimdir, Yezit katliamcıdır, vicdansızdır. Yezit kavramı, Muaviye’nin oğlu Yezit’in ta kendisi ve onun zalimliklerinden oluşmuş bir kavramdır. O yüzden her zalime, vicdansıza Yezit deriz.
Bugün Şengal Dağı’nda masum insanlar, sırf inançlarından dolayı katlediliyor, aç susuz ölüme mahkum bırakılıyorlar. Tıpkı Kerbela’da Hz. Hüseyin ve yanındakilerin aç susuz bırakıldığı gibi, tıpkı Dersim dağlarında Alevilerin yaşadığı dram ve katliam gibi. Şimdi Yezit kim? Yezit Hz. Hüseyin’e Kerbela’da zulmeden olduğu gibi, Dersim dağlarında masum insanları katledenler olduğu gibi, bugün de Şengal dağlarında Êzidileri, Irak’ta Suriye’de Gazze’de masum insanları katledenlerdir Yezit. Günümüzün Yezit’i bu katliamları yapanlar ve bu katliamı yapanlara destek olanlardır.
Şengal’de bir insanlık dramı yaşanırken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ve Hükümet yetkililerinin sesi soluğu çıkmıyor. Gazze için ettikleri içi boş, kabadayıca lafların bir tanesini bile söyleme gereği duymuyorlar çünkü aynı zihniyet ürünü ve aynı zihniyeti destekliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin el kaide – el Nusra ve bileşenlerinden oluşan IŞİD’e verdiği desteği uluslararası kamuoyu dahi bilmektedir. Öyleyse bu yapılan katliamın ortağısınız, öyleyse siz de Yezit’siniz.
Ülkeyi ayrıştırma, bölme konusunda gelmiş geçiş en büyük bölücü hükümet ve onun Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bölmek, toprak sınırlarını bölmekle olmaz; daha doğrusu önce yaşadığın topraklardaki insanları fikren bölersiniz, bir arada yaşama şansı bırakmazsınız ki arkasından da toprak bölünmesi kaçınılmaz olur. Bu nedenle bölücü olan, bir arada yaşamı ortadan kaldıranlar ve diğerinin hakkını hukukunu, inancını, dilini, kimliğini yok sayanlardır.
Bölücü; birisine o Alevi, diğerine o Zaza, başkasına o yabancı derken; diğer taraftan “Affedersiniz, Ermeni” diyenlerdir. Başkalarına bunları derken kendisine de bunların hepsini yok etmek üzerine kurgulanan, egemen ırkı ve inancı temsil eden Türk ve Sünni diyendir esas bölücü!
Yıllarca kendi egemen anlayışlarına ve yalanlarına talanlarına zemin oluşturmak ve karşıtlık üzerinden kendi emellerini kolayca gerçekleştirmek isteyenler, ülkeyi böyle böldüler. Halkların inançların kimliklerin yan yana gelmesini ve birlikte zalime karşı mücadele etmesinin engellenmesi için ellerinden geleni yaptılar. Halkları, inançları birbirlerine düşman ettiler. Şimdi de bu düşmanlıktan nemalanıyorlar. Yaptıkları hırsızlıkları haydutlukları, katliamları O Alevi, bu Zaza, ben Sünni’yim diyerek örtbas etmeye seçimlerin oylarını hırsızlık, haydutluk, emek, sömürü, geçim, aş, iş kaygıları üzerinden değil; Ermeni, Kürt , Alevi, Sünni, Kuran, bayrak, vatan, millet edebiyatlarına göre vermelerini sağlamaya çalışıyorlar.
 Biliyorlar ki kaygı ve korku politikaları olmadan verilecek oyların hiç birisi mevcut sistemi, düzeni savunanlar ile bu bozuk düzeni güya düzelteceğim diyerek bir diktatör rejimine çevirmek isteyenlere gitmeyecektir. Telaşları bu yüzdendir. Bu yüzden bölücülüğe hizmet ediyorlar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...