24 Temmuz 2014 00:05

Süper güç ve fısst

Süper güç ve fısst

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Türkiye süper güç. Ortadoğu’da ne derse o. ¨Van Minut¨ ile başlayan dayılanma, “Sabrımızı taşırmasınlar¨la devam ediyor. Başbakanda, bakanların çoğunda aynı tarz oluştu. ¨Son uyarımızı yapıyoruz¨, ¨İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma”.
Ekonomik olarak uçuyoruz. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olduk. Hedef 2023. Önce ilk 10. Sonra 5, belki 1. Nüfus genç. Başbakanın “Çoğalın” komutu farz kabul edilmiş. Çoğalıyoruz. Üç, beş. Gücü yeten sekiz, on. Allah rızkını verir nasıl olsa.
İnsanımız modern. Dünyanın en gelişmiş teknolojisini kullanıyor. Parayı basan uzay aracı turu, araba, telefondan başka her işi yapan elektronik cihaz sahibi oluyor. Biraz hazımsızlık yok değil ama o kadarı sonradan gören herkeste olur.
Trafik süper. Bizdeki 3 şerit geliş, 3 şerit gidiş yol, otoban ve otomobil cenneti Almanlarda yok. Avrupa’ya açılan Kapıkule 16 kapılı. Geçişler elektronik.
Gel gelelim bizim bu gelişmişliğimizi bir türlü anlayamayan bir Batı var hemen batımızda. Sadece Türkiye’den çıkmaya ve Türkiye’ye girmeye yarayan bordo pasaportumuzu gören Bulgar polisi suçlu yakalamış gibi bakıyor insanın suratına. Hemen yanındaki gümrükçüden görülen kaçakçı muamelesi de hadi neyse.
- Komşu sigara var mı?
- Yok. Kullanmıyoruz.
- Kaç karton. Kaç karton?
- Vallahi yok.
Ne bilsin Hıristiyanın Ortadoksu “Vallahi yok”u. Daha önce ¨Vallahi yok¨deyip kapı aralarına sakladığı sigaraları kaptıran yüzlerce hemşehrimizden farkımız yok onun gözünde. Gümrükçüden kaçakçı, polisten mülteci muamelesi görmek neyse de otobanı olmadığı halde hemen gümrükte 5 avro otoban parası alan Bulgar’dan hastalıklı muamelesi görmek biraz morali-mizi bozuyor. Ne olduğunu anlamadan duyduğumuz “fissst” sesi ve hemen ardından arabanın ön camına bulaşan yapışkanlı sıvı Türkiye’den Bulgaristan’a ve oradan Sırbistan, Hırvatistan, Avusturya, Macaristan ve en sonunda Almanya, Belçika gibi hastalıktan ve mikroptan arındırılmış bölgelere gidebilecek muhtemel Türk mikroplarını öldürme amaçlı. “Ulan” diyoruz, ¨Hadi buna da peki”, ama fisst sesinin 5 metre ilerisindeki kulübeden kafasını uzatıp “Komşu 3 Euro dezenfekte parası” diyerek sırıtan görevli artık ne kadar gelişmiş ve süper güç bir ülke olduğumuz fikrimizin üzerine “Tüy” dikiyor.
Bizim mikrobumuzu bizim paramızla öldürüyor olmalarını bizim süper güç olmamıza ve onların bizi kıskandığına filan yorumlayıp yola devam ediyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...