12 Haziran 2014 00:07

Memnun

Memnun

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Anlaşılan o ki petrol bitmeden Ortadoğu’ya huzur gelmeyecek. Cehaletle hırsın birleşmesinden ortaya çıkan vahşet bölge halklarına yıllardır kan kusturuyor. Dünyanın en zengin toprakları üzerinde dünyanın en talihsiz insanları oturuyor. On yıllardır binlerce, yüz binlerce öldürülüyorlar. Tek neden bu servetin dünya zenginlerinin kasasına akmasının sağlanması.
Gün geçmiyor ki ortaya yeni bir örgüt ve bu örgütün katliamları çıkmasın. Çoğu inancı için savaştığını sanırken beslendikleri kaynaklara hizmet ediyor olduklarının farkında bile değil. Örgütlerin bazı yöneticileri Batılı ülkelerin istihbarat örgütleriyle al takke ver külah. Batı uyanık. Ellerine pasaport ve tek yön bilet verip Türkiye’ye turist olarak postaladığı sakallı vatandaşlarını Ortadoğu bataklığında ölüme gönderiyor. Bir taşla iki kuş. Hıristiyan toplum içinde doğmuş, büyümüş Müslüman genç dışlanmışlığının hıncını Müslüman topraklara cihad (?) yaparak çıkartmaya çalışıyor. Cihadcının Müslüman olmayanla bir sorunu yok. Ortadoğu’da Müslüman Kürde, Müslüman Araba saldırıyor. Silahlar Hristiyan dünyadan. Para oradan.  Arkasında devlet olmayan bir örgütün bu kadar militanı savaşa sokması, düzenli ordu gibi beslemesi, hatta zaman zaman izne göndermesi mümkün mü? Libya’da Kaddafi’ye tezgah kuran dindaşları değil, batılı ajanlar söyledi saklandığı yeri. Saddam’ı saklandığı çukurda zamanı geldiğinde bulanlar da batılı istihbaratçılardı.
Bölgede her şey kontrol altında. Beton sermayesi sonra yapmak için yakıyor yıkıyor. Silah üretenler memnun. Nüfusundaki İslamcı militanları Müslüman topraklara Cihad’a yollayan Hıristiyan batı memnun. Yok pahasına satılan yer altı zenginliklerini bölge ticareti numarasıyla cebe indiren memnun. Altın kaçakçısı memnun. Bölgeden kaçan çaresiz insanları yok pahasına köle ücretleriyle çalıştıran komşu sermaye memnun. Ölünce hurilere kavuşma hayalindeki militan memnun. Kendi emperyalist savaşını iki büyük Hıristiyan dünya savaşından aldığı dersten sonra Müslüman topraklarda zaiyat vermeden sürdüren her dinden sermaye memnun.
Memnun olmayan bir tek bölge insanı. Malın esas sahibi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...