10 Nisan 2014 00:16

Gerçek gündem

Gerçek gündem

Fotoğraf: Envato

Paylaş

AKP Hükümeti’nin dört bakanı, Başbakanın ve bazı bakanların oğlu hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonları ile başlatılan soruşturma süreci ve açılan davalar var. Bu davaların bakanlar açısından yürüyebilmesi için TBMM’nin izni gerekiyor. AKP Hükümeti’nin Meclisten bakanların yargılanmasının onayını geçirmeyeceği anlaşılıyor.
Bakanlar dışındaki sanıkların yargılanma süreci ise Deniz Feneri Davası’ndaki gibi yürüyor. Soruşturmayı yürüten savcılar, arama emrini veren hakimler sürülüyor. Operasyonda görev alan polisler cezalandırılıyor.
Uluslararası hukuka ve iç hukuka aykırı olarak Suriye’deki IŞİD’çilere mühimmat götüren TIR’ları çevrine jandarma, savcı ve polisler hakkında soruşturmalar açılıyor.
Twitter ve Youube kapatmak için özel kanun çıkarılıyor ve Başbakan “Twitter mivıttır dinlemem kapatırım” sözü üzerine her iki sosyal paylaşım sitesine Türkiye’den erişim yasaklanıyor.Anayasa Mahkemesi yasakları kaldırıyor, bu kez Başbakan ve Hükümet Anayasa Mahkemesi’ne hücum ediyor.
Özetle yasa ve hukuk tanımayan bir hükümetin, demokrasi iddialı bir ülkede her biri üç kere hükümet devirecek onlarca hukuk ihlali ile karşı karşıyayız.
Diğer taraftan, Dünya’da, Başbakanın diktatör heveslisi olduğu, AKP Hükümeti’nin Suriye’de IŞİD ve El Kaide güçlerini desteklediği, Reyhanlı Bombası’nın El Kaide tarafından konulduğu, MİT Müsteşarı’nın bölgedeki aşırı İslamcıları desteklediği konuşuluyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimine dört ay kalmış. Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olmak isterse ne olacak belli değil. Çünkü, yetkisi çok, sorumluluğu az bir cumhurbaşkanlığı sisteminde on yıllık başbakanlığı sürecindeki otoriter tarzı bilinen Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasının kuvvetler ayrılığı konusunda sorun yaratacağı kesin.
Kürt Sorunu’nun çözümü için ilan edilen “Barış Süreci”nde bir gelişme yok.
Ekonomi ise zor durumda. Durgunluk başlamış, enflasyon rakamları büyümüş, bankaların kredi borcu alacakları büyümüş, işsizlik ve yoksulluk rakamları her geçen gün büyüyor…
Ve yakın zamanda ekonomideki kötü gidişata bir çözüm yok.
Her biri kendi başına çok ciddi tartışma ve çözüm önerisi gerektiren yukarıdaki sorunlar ve diğerleri gündemde iken, Türkiye siyaseti ve medyası, sorunları halk nezdinde tartışma yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan yumruğu tartışıyor.
Kılıçdaroğlu’na yumruk atma eyleminin münferit bir olay olmadığı çok açık.
Öyle bir adamın, kendi iradesi ile o eyleme karar vermesi ve kimsenin yardımı olmadan eylemi gerçekleştirmesi neredeyse imkansız.
Belki de, yumruk atma eylemi bütün gerçek sorunları ve gündemi perdelemek, önceki gün TBMM’ de yapılan yolsuzluk dosyaları ile ilgili tartışmaları halkın dikkatinden kaçırmak için yapıldı.
AKP Hükümeti, gündemi ne kadar unutturmaya çalışırsa çalışsın, sorunlar öyle büyük ki, gündem kendi kendini tartışmaya başlayacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...