02 Mart 2014 00:47

Dr. Anthony Montero, büyük bir öğretmen

Dr. Anthony Montero, büyük bir öğretmen

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Dr. Anthony Montero akademisyenler, siyasi aktivistler, sosyologlar ve Philadelphia’nın halkı arasında oldukça iyi bilinen bir isim. Zeki, anlayışlı bir düşünür, bir öğretmen ve gerçek bir akademisyen. Sosyoloji alanında doktorası ve Lincoln Üniversitesinden fahri doktor unvanı var. Onun çalışmaları, Afro-Amerika bölümünde elde ettiği gelişmeler, örnek alınacak cinsten. Dahası, kendisi,  19 ve 20. yy’ların en önemli Siyah Akademisyeni W.E.W. Dubois’ın hayatı konusunda da bir uzman.

Her anlamda, Dr. Montero, iyi ve takdiri hak eden bir akademisyen.  Peki neden Temple Üniversitesinden  ihraç edileceği tarihi bekliyor? Yerel bir gazeteden okudukları dışında, o da bir şey bilmiyor. Öğrenildiğine göre, yerel bir gazeteye demeç veren Rektör Teresa Suffis, kontratını iptal etmiş, çünkü departmanın farklı bir yöne ilerlemesini istiyormuş. Dr. Montero, biraz da şüpheye, buna inanmıyor. Sadece dekan olmayı talep eden Afrikalı bir akademisyen olduğu için hedef alındığını düşünüyor. Montero’nun okulu terk etmesiyle başlayan protestolar, bölümü kuran Molefi Kete Asante’ye kadar ulaşmış.

Asante bölümü birkaç yıl önce kurmuştu. Soufas, Asante’nin bölüme başkanlık etmesi kararına da karşı çıkmıştı. Montero, beyaz bir rektörün Afro-Amerikan kültürü bölümünü tasfiye etme kararını eleştirdikten sonra doktora tezi kurulu’na başkanlık etmeyi reddetmişti. Sayıları oldukça fazla olan Dr. Montero destekçileri, kendisinin yeniden görevlendirilmesini, ve 2003’ten beri sürdürdüğü görevine devam etmesini istiyorlar.

O, çok çalışan, öğrencileri ve meslektaşları arasında sevilen popüler bir öğretmen.  Hayatının büyük kısmını geçirdiği Kuzey Philadelphia’ya ve işine çok bağlı. Destek vermek için 1801 N Broad St. Philadelphia, Pennysylvania 19122, United States adresine yazalım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...