10 Ocak 2014 00:04

Sağlam irade!.

Sağlam irade!.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçen yılın son aylarında Almanya ve Paris’te açtığım “ O Gün Gelince...” isimli sergiler nedeniyle ülke gündeminden bir parça ayrı düşmüştüm. Gündem o kadar hızla değişiyor ki, polisler polisleri kovalıyor, savcılar savcıları. Bakalım Tayyip Erdoğanı kim kovalayacak.
Faili meçhuller, katliamlar, işkenceler yıllardır bu ülkede hukuk yok, adalet yok dedik. Onlar yüce mahkemelerden söz ediyorlardı. Polis savcıyı, savcı polisi, o çete bu çeteyi, bu çete o çeteyi kovalayıp dururken adalet, hak hukuk guguk diyorlar. Yaşadıklarımız sanki komedi senaryoları. Film dünyasına bol bol malzeme üreten başka bir ülke yeryüzünde zor bulunur.  Kimin eli kimin cebinde olduğu belli, kimlerin ayağı hangi ayakkabı kutularında belli, Cumhurbaşkanı gittiği ülkelerden demokrasi dersi veriyor. Efendim kuvvetler ayrılığıymış,...bila bila bila. Hepsini birleştirdiler, kayıtsız şartsız iktidarın kuklası yaptılar olmadı. Değiştiriyorlar, tokuşturuyorlar olmuyor... Para ve çıkar ilişkileri iliklerine kadar işlemiş bir kere. Halk geçim derdinde, onlar çıkar derdinde.
Vatandaşa hak hukuk gere-kince savcılar hakimler var bağımsız yargı var. Başbakana, bakanlara gelince ne savcı ne de hakim var. Savcı Başbakana yalancı diyor Başbakan savcıya yalancı diyor. Hani azınlığın hukuka üstünlüğü değil, hukukun üstünlüğü vardı? 12 yıl geçti ne kurulamaz üstünlükmüş!  
İktidarın ardında yolsuzluklar rüşvetler çeteler var. Önümüzde de seçimler var. Halk artık döne döne aynı filmleri izlemek istemi-yor.
Bir zamanlar bir slogan vardı; “Devrimci sanat çelişkileri gösterir” diye. Sosyal medyada gördüğüm bu fotoğraf bu sloganı hatırlattı. Fotoğrafın gücü nesnelliğin çelişkilerini gösterebilmesindedir. Kim çekti bilmiyorum.  Teşekkür etmek lazım, gelecekte bu günleri anlatacak belgesel bir fotoğraf olarak yorumluyorum. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...