26 Ekim 2013 00:07

Mediacoder: Evrensel kodlayıcı

Mediacoder: Evrensel kodlayıcı

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Video ve ses dosyaları karşımıza birden fazla biçimde çıkabiliyor. Bu dosya biçimlerinin birinden diğerine dönüşüm yapmak gerek biçimlerin çokluğu gerekse bu biçimlerin iç çeşitliliği nedeni ile oldukça zor olabiliyor. Bu işi yapmak üzere tasarlanmış pek çok ücretli program dahi çeşitli biçimleri dönüştüremeyebiliyor. MediaCoder bir biçimden diğerine dönüştürme işini oldukça iyi bir şekilde başaran ücretsiz bir program. MediaCoder’ın olumsuz olarak nitelendirilebilecek tek yönü, çok sayıda dosya biçimi ile çalışması ve çok fazla özelliği olması nedeni ile fazlası ile karmaşık görünmesi. Biraz alıştıktan sonra o karmaşıklık bir ayak bağı olmaktan çıkıp yapabileceklerinizi arttıran bir araçlar bütününe dönüşüyor. Hemen her video ve ses dosya biçimini pek çok diğer biçime dönüştürebilen MediaCoder tüm özellikleri ve kapasitesi göz önünde bulundurulduğunda Evrensel Medya Kodlayıcısı olarak anılmayı hak ediyor.
İlk iş olarak MediaCoder’ın resmi sitesinde[0] yer alan download sayfasında “Get MediaCoder” başlığının altında yer alan “Download MediaCoder Full Edition” bağlantısına tıklayalım ve açılan sayfadan MediaCoder’ın 32-bit(x86) ve 64-bit(x64) sürümleri arasında seçim yapalım. Yeni gelen sayfada kurulum dosyasını indirebileceğimiz üç ayrı sunucu bağlantısı(Mirror 1, 2, 3) yer alacak. Her hangi bir sunucuyu seçelim ve yaklaşık 65 megabytelık kurulum dosyamızı indirelim. İndirdiğimiz dosyayı çalıştıralım. Sırasıyla İleri, Kabul ediyorum, İleri, İleri, Kapat butonlarına tıklayarak kurulumu tamamlayalım.
Kurulum tamamlandıktan sonra MediaCoder’ı çalıştıralım ve açılan pencerede Config Wizard’a tıklayalım. Config Wizard’ı kullanarak almak istediğimiz çıkış şekline uygun bir ayarı çok da zorlanmadan yapabiliriz.  
Çıkış ayarlarımızı yapıp ayar penceresini kapattığımızda MediaCoder’ın ana penceresi açılacak. Ayar sihirbazında yaptığımız tüm ayarlar ve daha fazlasını bu ekranda da yapabiliriz. Sol üstte yer alan beyaz boşluğa sürükleyip bıraktığımız dosyalar dönüştürme sırasına eklenecek ve ‘Start’ butonuna bastığımızda dönüştürülmeye başlayacak.
MediaCoder, kapasitesi ve yetenekleri bir kaç yazıya sığdırılamayacak denli geniş ve kapsamlı bir program. Bu noktadan sonra MediaCoder’ın diğer özelliklerini öğrenmek size kalıyor. Yüksek performansı ve ayarlarını doğru tanımladığınızda istenen işi tam olarak istediğiniz gibi yapabilmesi, MediaCoder’ı video dosyaları ile çalışan hemen herkes için önemli bir araç haline getiriyor.

 [0] http://www.mediacoderhq.com/


 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...