25 Ekim 2013 09:21

Sanat ve siyaset ilişkisi İFSAK Dergi'de

Sanat ve siyaset ilişkisi İFSAK Dergi\'de

Fotoğraf: Envato

Paylaş

İFSAK Fotoğraf ve Sinema Dergisinin 149. sayısı çıktı. İFSAK uzun bir aradan sonra mart 2012 tarihinde çıkarttığı 145. sayısıyla oldukça ilgi toplamıştı. Yılda dört sayı olarak çıkan dergi önceden belirlenmiş birbiriyle bağıntılı dosya konusu  ile bir bütünlüğü oluşturuyor. 145. ilk sayısının teması “Fotoğrafta Zaman”. 146. sayısında “Görüntüde Gerçeklik”, 147. sayısında “Görüntüde Anlam”, 148. sayısında “ Görüntünün Analizi” ve yeni çıkan 149. sayısında “Sanat ve Siyaset İlişkisi”, çıkacak olan üç sayısının dosya konuları “Sanat ve Ekonomi İlişkileri – Sanat İdeoloji ve Sanat İnanç ilişkileri – Sanat Cinsel Kimlik İlişkileri” olarak belirlenmiş durumda...
Genelde sanatın özelde fotoğraf sanatının temel sorunlarına ilişkin kavramsal ve teorik çalışmalarla çıkan İfsak Dergi bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor. Fotoğraf ve Sinema ile ilgilenenlere bir başvuru kaynağı özelliğini taşıyan dergi aynı zamanda sanat-siyaset ve felsefe ile uğraşanlara yararlı içerik sunuyor.
Kendi alanlarında uzman yazarların katkısı ile hazırlanan dergi zengin içeriği ile fotoğraf ve sinema dünyasında aranan ve başvurulacak bir kaynak olma özelliği taşıyor.  
Özellikle son sayısında İçerik Editörü Dr. Handan Tunç’un “Sanat siyaset ilişkisi sorunsalında yalın saptamalar” yazısı dikkatle okunacak bir çalışma.
Sanat yaratımında kültürel birikimin bir parçası olan dergiyi çıkaran İFSAK  yöneticilerine teşekkür  etmeyi borç biliyorum. Unutmadan Gezi direnişi de dergide bolca işlenmekte. Hem görsel hem de içerik olarak her fotoğrafçının/sanat dostunun  takip etmesi gereken bir dergi.  Üç ayda bir okuyucularının karşısına çıkan “İFSAK Dergi” bir fotoğraf dergisinden daha çok “ Fotoğraf Kültür Dergisi” adını hakediyor. Derginin yayın yönetmeliğini İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç üstleniyor, Yazı İşleri Müdürlüğünü Tanju Akleman, İçerik  Editörlüğünü ise Handan  Tunç yapıyor. İFSAK üyelerinin ücretsiz olarak sahip olacağı dergi YAYSAT bayilerinden 9 TL karşılığı satılıyor. Fotoğraf ve Sinema dünyasında yazılarıyla tanıdığımız birçok ismin yer aldığı dergiyi takip etmenizi ve arşivinize almanızı öneririm. Adı fotoğraf ve sinema dergisi olmakla birlikte fotoğraf , sinema ve sanat kültürü dergisi demek daha doğru gibi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa