20 Mayıs 2011 10:00

Savaşın ganimetleri

Savaşın ganimetleri

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Şu anda biliyoruz ki rahmetli El Kaide Lideri Usame bin Ladin bir kaçakçıydı. ABD hükümeti vurucu timi tarafından ele geçirilen zulasında pornografik içerik bulunduğuna dair haberler bütün bunların medya fahişelerinin başka bir oyunu olabileceğini akla getiriyor. ABD ordusunun 1990’da Panama Lideri Manüel Noriega’yı tutuklaması uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkilendirilmişti. İlerleyen günlerde askeri kaynaklar eski başkanın kokain kullandığını, kırmızı çamaşırlar giydiğini ve fahişelerle ilişkiye girdiğini rapor etmişti. Aaa tabii bir de Vodoo’ya tapması vardı.
Büyük miktarda kokaine el konulduğu haberlerinden sonra bulunan şeyin zerdeçal çiçeği olduğu anlaşıldı. Daha çok Santeria tercih eden birkaç İspanyol spikerin yan etkileri de göz ardı edilemezdi. Peki baskını haklı çıkarmak ve Panamalı generali karalamak için değilse neden ilk etapta bu tür haberler çıkmıştı? Noriega’nın CIA’nın dalkavuğu olarak uzun ve verimli bir ilişki yürüttüğünü de unutmamak gerekir. Aynısını Usame için de söyleyebiliriz. Afganistan’daki Sovyet ordusuna karşı yeni cihat savaşçılarını desteklemek ve finanse etmek görevlerini yerine getirmişti.
Önce silahlı olduğu sonra silahsız olduğu söylendi, önce karısını canlı kalkan olarak kullandığı iddia edildi sonra yalanlandı; şimdi de kaçakçılık dosyasıyla karşı karşıyayız. Birkaç gün içinde kırmızı iç çamaşırlarla ilgili bir rapor su yüzüne çıkacak. İşte o, her şeyi daha mükemmel kılacak!

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...