15 Nisan 2013 10:10

İş Mahkemesinde alacak davası açmalısınız

İş Mahkemesinde alacak davası açmalısınız

Fotoğraf: Envato

Paylaş

SORU: İşyerimden tazminatlarımı da alarak işten ayrıldım. Ancak, sürekli fazla çalışma yaptırılmasına rağmen bana ilişiğim kesilirken bu fazla çalışma ücretlerini ödemediler. Bunun için ne yapmam gerekir?

CEVAP: İş Kanunu’nun 41. maddesinde fazla çalışma ücreti başlığı altında fazla çalışmanın ne olduğunun da tespiti yapılmaktadır. Buna göre, kanunun genel düzenlemesi bakımından, çalışma süresi haftada en çok kırk beş saat olarak belirlenmiştir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Fazla çalışma, haftalık kırk beş saati aşan çalışmalardır. Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda 270 saatten fazla olamaz. Fazla saatlerle çalışmak için işçinin yazılı onayının alınması gerekir.
Fazla çalışma ücretinizi işyerinizin ödememesi gibi bir durum karşısında iş mahkemesinde bir alacak davası açmanız gerekecektir. Genel kural olarak fazla çalışma yaptığını iddia eden işçi, bu iddiasını ispatla yükümlü kılınmıştır. Ancak, burada bir diğer önemli husus, işin ve işçinin niteliğinin fazla çalışmanın tespit edilmesindeki niteliğidir. Örneğin, bir restoranda garson, bir mağazada satış görevlisi olarak çalışan kişilerin genelde fazla çalışma yapmaları gibi.
Ücret bordrolarına ilişkin kurallar fazla çalışma açısından da geçerli kabul edilmektedir. İşçinin imzasını taşıyan bordro sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğinde kabul edilmektedir. Yani, imzalı bordronun sahteliği kanıtlanmadıkça, işçiye fazla çalışma alacağının ödendiği kabul edilmektedir. Ayrıca, belirtmek gerekir ki, fazla çalışma yapıldığını işçinin, ücretinin ödendiğini ise işverenin kanıtlaması gerekir.
Fazla çalışmanın ispatı konusunda işyeri kayıtları, işyerine giriş çıkışı gösteren belgeler, iç yazışmalar delil olabilecektir. Çalışmanın yazılı belgelerle ispatlanamaması durumunda tanık beyanlarına da başvurulur.
Fazla çalışmalarının ispatında
*Tanık beyanları,
*Ücret bordrolarında fazla mesai sütununun bulunması,
*İşçinin fazla mesai ödemesi bulunan bordroları çekincesiz imzalaması,
*İşin ve işçinin niteliği,
*Mevsim gereği gibi unsurlar ve kanıtlar önem içerir.
Bordrolarda fazla çalışma sütunu bulunduğu halde bu sütunun boş bırakılmış olması, işçinin fazla çalışma yapmadığının kanıtı olarak kabul edilemez. Ancak, üzerinde fazla çalışma sütunu bulunan ve ayın bazı günleri fazla çalışma yapıldığı öngörülen bordroları ihtirazı kayıt koymadan imzalayan işçinin, bordroda fazla mesai ödemesi göründüğünden, bordro düzenlenen aylar için sonradan fazla çalışma ücreti talep etme olanağı bulunmamaktadır. 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...