31 Mart 2013 11:02

'300 Spartalı'nın 'çözüm'ü...

'300 Spartalı'nın 'çözüm'ü...

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Atina, Antik Yunan’ın merkezidir. Ücretli kölelik olan günümüz uygarlığından farklı olarak düpedüz kölecidir. Ancak ne yazık ki Sümerlerle uygarlık böyle başlamıştır. Ve Atina, köleciliğe eşitlenmiş içeriğiyle uygarlık demek olmuştur. Sparta ise, henüz komünal ama barbar yaşamdan uygarlığa geçiş halidir. Orada da köleler ve kölecilik türemiş, uygarlığa adım atılmıştır. Ama barbarlıktır, ayak bağı sayılan tam sağlıklı olmayan çocukların bile uçurumlardan atıldığı tarih öncesiyle bağlıdır.
Köleci uygarlıktan bile tam nasibini almamıştır Spartalılar. 300’ü uzlaşmazlıkla İran saldırısına direnmiştir. Ve barbarlığına bakılmadan, Türk’e üstünlük diretmesindeki 300 “hassas Türkçü” ve bildirileriyle benzeştirilmektedir.
Uygun düşmektedir!
Değil midir ki üstünlük iddiasıdır.. Değil midir ki kendilerini köleci, Kürdü köle saymaktadırlar.. Değil midir ki, kimse Anayasa’da “Türk milleti yer almasın” dememesine rağmen, Kürdü yok sayan, sadece Türk’ten ibaret bir anayasa öngörmektedirler. Değil midir ki, burjuva içeriğiyle hukuk önünde eşitlik anlamında hak eşitliğini bile ret etmektedirler. Bir tek aslanlara parçalatmadıkları kalmıştır Kürtleri. Spartalılığı hak etmektedirler! Hatta Roma’yı yakan Neronluğu...
Koca koca adamlar, nasıl da çıkıp ille de Türkçülük demektedirler! İlle de eşitsizlik! İlle de Türk Kürde üstündür iddiası! İnsanlığı takmamaktadırlar: Ne barışı deyip, kan akmaya devam etsin istemektedirler. Türk-Kürt, onca, özellikle genç ölümünün nedeni Türk’le Kürdün eşitsizlik halidir oysa.
Utanmadan çıkıp eşit olunduğunu savunanlar da vardır, biliyoruz. Kürtler vekil de olabiliyorlarmış, haklarını da kullanabiliyorlarmış!.. Otuz yıllık direnişin ardından bazılarını kullanabiliyorlar evet.. Ama baksanıza, varsa yoksa Türk milleti! Kürdün milleti yok sanki.. Arabın da. 300 imzalı koca bir “yok” iddiası! Hassaslarmış!
Başka koca koca adamlar “Amerikan-İsrail planı”, “AKP-PKK ittifakı” olarak suçlayıp 30 yıllık mücadeleyi yok sayan tutumlar alıyorlar. Hem de “solculuk” adına. Hele göze aldıklarına bakınca insanın eleştirmeye kıyamadığı, “Türk-İslam sentezci sloganlara sarılma” eleştirisiyle Beşikçi Hoca.
Ve tümüne haklılık iddia etme payesi sağlayan Erdoğan. “Silahı bırak öyle çekil”miş! Beyefendi, çözüm de demiyoruz, ama siz gerçekten adım atılmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz? “Analar ağlamasın” diyorsunuz! Bu kibir ve tek yanlılıkla mümkün mü?
“300 Spartalı”dan farkınız nerede peki? Zaten “tek millet” diyorsunuz sizde! Kürt milleti var mı yok mu? Sadece Türk milleti mi var size göre de? Nasıl geçecek Anayasa’da? Ufak tefek de olsa belirli haklarını tanıyacak mısınız Kürt milletinin tanımayacak mısınız? Türk’le Kürdün, “yaradanın yaratmışlığı”yla sınırlı olmayan haklarının az-çok eşitliğini kabul edip birkaçını onaylayacak mısınız?
Yoksa, “silahı bıraksın gitsinler”, “Mağaraya mı saklarlar, gömerler mi bilmem” mi? Ama her şeyi biliyorsunuz.. “Akil insanları” bile siz biliyorsunuz, kimdirler, kim değildirler! Silahları ne yapacaklarını nasıl bilmezsiniz? Nasıl bu sizi ilgilendirmeyen bir sorun olabilir? Alay mı ediyorsunuz? Kürdün teslim olmasını mı bekliyorsunuz?
Tek bir adım atmadınız. “Pazarlık yok”, öyle mi? Ama siz yenmediniz ki Kürtleri! Neye dayanarak “pazarlık yok” diyorsunuz? Ezip bastırdınız da, muzaffer komutanın mağrurluğu mu? Yok böyle bir şey! Ne siz PKK’yi yenebildiniz, ne PKK sizi. Uzlaşma kaçınılmaz o nedenle. Pazarlık da “Yok” demek; uzlaşmıyorum, bitirmek istemiyorum, savaşa devam demektir bilmeli ve dikkatli konuşmalısınız.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...