19 Ekim 2012 16:05

Önemli bir konferans

Önemli bir konferans

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Bugün ve yarın İstanbul’da önemli bir konferans düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü Garanti Kültür Merkezinde toplanacak Ortadoğu Konferansı’na çok sayıda yabancı ülkeden delege katılacak. Fas’tan Demokratik Yol Örgütü Genel Sekreteri  Lhoussain Lahnnaoui, Tunus’tan Tunus Emekçileri Partisi Genel Sekreteri Hamma Hammami, Mısır Komünist Partisinden Bahiga Hussei, Mısırlı Akademisyen Mohamed Waked, Lübnan’dan Lübnan Komünist Partisi Temsilcisi Ali Selman, Filistin’ten Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Dış İlişkiler Sorumlusu Abu Ahmed Fuad, Gazze’de yaşayan Filistinli Meryem Ebu Dakka, İsrail Cezaevi’nden yeni çıkmış Filistin’li Ahmed Ebu Suud Hanini, Hizbullah Temsilcisi Ali Fayyad, Ürdün’den Pedro Rojo ve Suriye, Irak’tan temsilciler ile İran Emek Partisinden (Tufan) Massoud Djalili katılımcılar arasında. Türkiye’den ise Milletvekilleri Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncer konuşacak. Ayrıca, Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanları Prof. Dr. Fatma Gök ve Yavuz Önen de konuşmacı. Mehmet Bekaroğlu, Foti Benlisoy, Erhan Keleşoğlu ve Alman Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de konuşmacılar arasında.
Türkiye basını büyük ölçüde AKP iktidarının dış politikasını olumlayan, destekleyen bir yayın yapıyor. Ortadoğu’daki gelişmeler, Suriye’ye müdahale vb. konularda tek yanlı, Hükümet yanlısı bilgiler ve yorumlar okuyoruz gazetelerden.  Bugünkü Konferans’ta, başka halkların temsilcilerinin de görüşlerini dinleyeceğiz. Arap Ayaklanmalarını nasıl yorumluyorlar, ayaklanmalardan sonraki İslamcı partilerin gelişmesi hakkında düşünceleri nedir? Suriye meselesine nasıl bakıyorlar? Kürtlerin İran, Suriye ve Irak’taki durumu ve muhtemel gelişmeler hakkında fikirleri nelerdir? Bütün bu soruların karşılığını Konferanstaki tebliğlerden sanıyorum alabileceğiz. Delegelere sorular sorabileceğiz. Delegelerle tartışabileceğiz.
Bu hafta sonu yapılacak konferans, AKP Hükümeti ve batılı emperyalist güçlerin geçen iki sene içinde düzenlediği çok sayıdaki konferans ve toplantılara benzemiyor. Bu konferans Ortadoğu halklarını nasıl daha çok baskı altına alırız, nasıl daha çok sömürürüz diyenlerin konferansı değil.  Delegeler Ortadoğu halklarının gerçeklerini aktaracak izleyicilere. Ortadoğu halklarının özgürlük, eşitlik, adalet için mücadelesinin nasıl daha fazla gelişebileceğini, halkların dayanışmasının ve ortak mücadelesinin nasıl sağlanabileceğini tartışacak delegeler.
Bütün okuyucularımızı konferansa bekliyoruz.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...