08 Nisan 2011 09:40

Buna mı oy verdiniz?

Buna mı oy verdiniz?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Savaşlar ve daha çok savaş, okyanusta petrol sızıntıları, millerce alana radyoaktif zehir yayan insanları, hayvanları, bitki örtüsünü ve hatta mantarları etkileyen santraller…

Öğretmenler adam gibi bir maaş ve asgari saygı talep ettikleri için öcü gibi gösterildi, aşağılandı ve cezalandırıldı. Elli milyonun üzerinde işsiz ve iki milyonun üzerinde, bankaların evlerine el koyduğu insan var.

Bu durum milyonlarca sıradan insan için ümitsiz görünebilir. Bu arada Wall Street bankacılar bayramını kutluyor.  Yüklü ikramiyeler geri döndü.

Büyük ABD şehirlerinde okullar öğrencilerin neredeyse yüzde ellisini mezun edemiyor. Bütün bunları gören yalnız sizseniz bir değişim bekleyebilir misiniz? Gün be gün Oval Ofis’teki politikacıların hangi partiden olurlarsa olsunlar olup biteni kontrol edemediklerini öğreniyoruz. İpleri elinde tutanlar kolektif krallar.

Savaşlardan, okulların kapanmasından, nükleer felaketlerden ve anlaşmaların bozulmasından kâr eden hep onlar. Sizin kaybınız onların kazancı. ABD, hatta tüm dünya büyük bir değişime ihtiyaç duyuyor.  Aç gözlü kapitalizmden, kurumlar ve sermaye arasındaki gizli birleşmeden, ahlaksız BM Güvenlik Konseyi tarafından kutsanan akılsız yıkıcı ve yağmacı savaşlardan, nükleer santrallerin yıkıcı kapasitesinden kurtulmalıyız. Neyizden ne olmalıya geçiş yapmalıyız.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...