04 Nisan 2011 12:11

Tükürdüğünü yalamak

Tükürdüğünü yalamak

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Türkiye’de basın öyle bir hale gelmiş ki, gazeteciliğin en temel kuralları dahi hiçe sayılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ı zor duruma düşürmemek için, sözde devlet politikasına uyum sağlamak için gazeteciliklerini dahi unutuyorlar.

Nasıl mı?

Libya’ya Fransa askeri saldırı başlattığında, ABD, İngiltere gibi devletlerin yöneticileri, askeri saldırının NATO tarafından yapılması gerektiğini söylediğinde Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Tayyip Erdoğan ne dedi? NATO’nun Libya’da ne işi var demedi mi? Türkiye, Libya’ya karşı yapılacak bir silahlı saldırıda yer almaz demedi mi?
Peki, NATO’da kararlar bütün üyelerin oybirliği ile alınmıyor mu?

NATO, Libya’ ya askeri harekat yapınca, Kaddafi’nin uçaklarını, tanklarını, saraylarını bombalayınca bu askeri bir harekat, silahlı bir saldırı olmuyor mu?

Sorulara verilen cevaplar evet ya da olumlu cevaplar ise; niye büyük medya denilen gazeteler, gazeteciler Başbakan Erdoğan’a söylediklerinin aksini yaptığında tek bir soru sormuyor? Hani, NATO’nun Libya’ya müdahalesine karşı idiniz, siz oy vermediğiniz takdirde NATO Libya’ya müdahale edemez, neden NATO toplantısında olumsuz oy kullanıp bu müdahaleyi engellemediniz, demiyor?

Hani, Libya’ya silahlı müdahaleye karşı idiniz, siz oy vermezseniz NATO Libya’ya silahla müdahale edemez, neden oy verdiniz, demiyor?

İşin kötüsü, Libya’ya müdahaleye karşıyız diyen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile dalga geçilir gibi, müdahalenin komuta merkezi Türkiye’den seçiliyor.

Şimdi NATO Genel Sekreteri Rasmussen Türkiye’ye geliyor. Elbette, hal hatır sormak için ya da turistik gezi için değil. Türkiye’den yeni taleplerde bulunacak. Bu talepleri neler olduğunu yakında anlayacağız. Bilenler halktan elbette şimdiye kadar olduğu gibi yine gizleyecek ama bir süre sonra yapılanlar, burada konuşulanların ne olduğunu açığa çıkaracak.
Muhtemelen, Türkiye’nin Libya’ya saldırıda katkısının daha da arttırılmasını isteyecekler. Libya’nın yeni işbirlikçi yönetici ve yağmalanmasındaki bölüşüme Türkiye’nin de onay vermesini isteyecekler.

Arap halkının dostu, İslam Dünyasının lideri pozlarında ortalıkta dolaşan AKP Hükümeti ve bu hükümetin Başbakanı, Dışişleri Bakanı emperyalistlerin en küçük bir dayatması karşısında Arap halklarını, İslam Dünyasını nasıl hemencecik sattıklarını bir kere daha gösterecekler.

Bu ülkenin insanları yalancı pehlivanlardan çok çekti. Artık, onları tanıyor. Erdoğan ve Davutoğlu’nu da tanıdı.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...