07 Mart 2011 09:10

Ahmet Abi

Ahmet Abi

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ahmet Şık gazeteci. ‘Gazeteci ‘denince benim aklıma O gelir. Ahmet Ağabey bana gazeteciliği öğreten iki kişiden biridir. Şimdi, Ahmet Ağabey gözaltına alınmış, tutuklanmışken; sevgili eşi Yonca ve kızı Mina’nın da yuvası olan o ev sabah 6’da polisler tarafından basılmışken, ben aslında ortalığı ayağa kaldırmak istiyorum.

Ama annemin bozulan sağlığı nedeniyle ne İstanbul’a dönmeye imkânım ne de uzun yazılar yazmaya zamanım var.

İşte bu yüzden, bu hafta affınıza sığınarak, twitter’da yazılan yorumları bu köşeye taşıyacağım...

Ve sadece şunu söyleyeceğim: Ahmet Şık Türkiye medyasının yüz akıdır. Ona bir şey yapabileceğini sanan güçlerin karşısına bu ülkenin dürüst insanları mutlaka çıkacaktır.

Kanat Atkaya: Bu yaşananlar faşizm değil, benim adım Jozefin, 100 metreyi 4 saniyede koşarım, boyum 2.50, rengim yeşil, suya girersen ıslanmazsın.

Özgür Mumcu: İkinci bir emre kadar Gülen cemaatini eleştiren yazı ve kitap yazmak yasaklansın. Biz de ona göre davranalım.

Mithat Fabian Sözmen: En çok da yavşak polis bültenlerinin kendisine burjuva medyada iş vermenin yasak olduğu bir adam hakkında atıp tutmasına yanıyorum.

Evrim Güvenç: “Twitter’dan yazmakla olmaz.”Tamam sokağa çıkayım o zaman. “Sokağa çıkmakla n’olcak ki?” E be yavşak, senin derdin bambaşkaymış o zaman.

Burak Cop: Cumhurbaşkanı’nın hiçbir sonuç vermeyen, hiçbir işe yaramayan, dolayısıyla hiçbir anlamı olmayan iyi polis pozlarından çok ama çok sıkıldım.

Harun Özkan: Birgün kontrgerillanın, işkencecilerin yargılandığı gerçek bir mahkeme kurulacak. Baransu’ların, Tayyar’ların çantacılık yapmadığı, temiz bir mahkeme.

Ahmet Meriç Şenyüz: Taraf’ın dünkü eylem için nal gibi aydınlık gazetesi görünen fotoyu seçmesi size de maksatlı gelmiyor mu?

Hilmi Hacaloğlu: Günün en anlamlı cümlesi Ahmet’ten. “Ahmet çıkacak yine yazacak” sloganımız üzerine avukatlarına “nerede ve kim yazdıracak?” demiş.

Ciğdem Mater: Beşiktaş’ta bekliyoruz. Gazeteciler burada, hiç yönetici yok.

Ali Doğanlı: -İstediğimiz gazeteciden başlayabilir miyiz başbakanım? -Tabii Zekeriya’cım

Ceyda Karan: Kusura bakmayın daha fazla tartışamayacağım. Ahmet olayından sonra benim artık hiç bu davaya güvenim filan da kalmadı...

Armağan Ükünç: Kenan Evren villada, Mehmet Ağar dışarıda, Demirel’e-Çiller’e 1 soru soran yok, Cemil Çiçek bakan. Ama Ahmet Şık Ergenekoncu he, hadi lan ordan.

Esra Arsan: Gazeteci bir suç işlerse elbette yasalar var. Ama gazetecilik faaliyeti bize suç olarak yutturulacaksa, onu yemeyeceğiz, pardon!

Ece Temelkuran: Vakit geldi! Hava kurşun gibi ağır çünkü... Artık bağır bağır bağır! Ahmet ve Nedim’i alıyorlarsa... Vakit geldi!

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...