19 Ağustos 2013 21:57

Standart Profil işçisinden Söktaş grevcisine destek

TEKSİF Sendikasının tekstil işverenleri ile anlaşamaması üzerine greve çıkan Söktaş işçilerine Söke halkı da destek veriyor. Çevre halkının ve Söke esnafının yanı sıra Manisa’da sendika hakkı için mücadele eden Standart Profil işçileri de yaptıkları açıklama ile başta Söktaş işçileri olm

Standart Profil işçisinden  Söktaş grevcisine destek
Paylaş
Yoldaş Taş

Standard Profil İşçisi Ayşen Tufan, “Biz insanca yaşanacak ve çalışabilecek bir yaşam için sendikaya üye olduğumuz için işten  atılan 350 Standart Profil işçileriyiz, işimize geri dönmek için 99 gündür direnişteyiz. İşverenin bu sendika düşmanı tutumu sonrası işimize geri dönmek için başlattığımız direniş bizim için çok öğretici oldu. Birlik olmayı yaşayarak öğrendik, etnik köken, din, dil ayrımı yapmadan bir arada durmayı öğrendik. Bu direnişte işçilerin hakları olduğunu, birbirimizin haklarını savunmayı öğrendik. Bugün Söktaş işçilerinin de gasbedilen hakları için başlattığı grevi sevinçle karşıladık. Maalesef patronlar her yerde aynı, işçinin emeğini değil kendi kârını düşünüyor” diye konuştu.
Standart Profil’de kazanana kadar direnişi sürdüreceklerini belirten Ayşegül Toplar da işçi sınıfının birbirini desteklemesi gerektiğini, bu yüzden Söktaş işçilerinin grevini kendi grevleri gördüklerini kaydetti. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler grevde öğreniyor

SONRAKİ HABER

KORDSA bayram yeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...