26 Mart 2013 14:00

Muaz el-Hatib: ABD Patriotları kullansın

Arap Birliği'nin 24'üncü Olağan Zirvesi'nde konuşan Muaz el-Hatib, ABD'den Suriyeli muhalifleri koruması için Patriot füzelerini kullanmasını istedi.Suriye gündemli olarak toplanan zirve Katar'da başlarken zirveyi Suriye adına Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) başkanlığından istifasını a&ccedi

Muaz el-Hatib: ABD Patriotları kullansın
Paylaş

Suriye gündemli olarak toplanan zirve Katar'da başlarken zirveyi Suriye adına Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) başkanlığından istifasını açıklayan  Muaz el-Hatib temsil ediyor. Zirve 2 gün sürecek.

Katar'ın başkenti Doha'da başlayan zirveye 22 ülke katılırken, 15 ülke devlet başkanı düzeyinde temsil ediliyor. Zirvede Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) de gözlemci olarak yer alıyor.

Zirve kapsamında SMDK'nın Arap ülkelerinde elçilik açması ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'na silah yardımı yapılması konularının da ele alınması bekleniyor. İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecinin yeniden canlandırılması ve diğer bölgesel gelişmelerin de görüşüleceği belirtiliyor.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, toplantının açılışında, Suriye için tahsis edilen koltuğa oturdu. Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Gassan Hito'nun da aralarında yer aldığı muhalif liderler de Hatib'in arkasında oturdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Propagandanızın parasını halk mı ödüyor?

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 32 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...