30 Nisan 2012 12:18

Çağlayan’da erken 1 Mayıs

Çağlayan’daki tekstil işçileri 1 Mayıs’ı erken kutladı.Vatan Caddesindeki Bahar sokakta bugün kutlama yapan tekstil işçileri, “İnsanca yaşayacağımız ücret, Sigorta ve 8 saat iş günü istiyoruz” ve hem Kürtçe hem Türkçe “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankartlar açtı.1

Çağlayan’da erken 1 Mayıs
Paylaş

Vatan Caddesindeki Bahar sokakta bugün kutlama yapan tekstil işçileri, “İnsanca yaşayacağımız ücret, Sigorta ve 8 saat iş günü istiyoruz” ve hem Kürtçe hem Türkçe “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankartlar açtı.

1 Mayıs tatil ilan edilmesine rağmen yarın çalışacak olan tekstil işçileri, yakalarına takacakları kokartlarla 1 Mayıs’ta çalıştırılmalarını protesto edecek.

Davul-zurna eşliğinde halaylar çeken işçiler adına basın açıklaması yapan Bilnaz Kaya, “Genel Sağlık Sigortası değil sigorta istiyoruz, fazla mesai değil insanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

"Elektriğe, doğalgaza değil biz işçilerin maaşlarına zam yapılsın" diyen Kaya, 1 Mayıs'ta çalışmak zorunda olduklarını hatırlatarak 1 Mayıs'ın bütün işçilere tatil olmasını talep ettiklerini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP’de koltuk hesapları başladı

SONRAKİ HABER

Tutuklu vekillerin durumuna Başbakan mı karar verecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...