30 Nisan 2012 08:14

İzmir’de ilk kutlama Dokuz Eylül’de yapıldı

DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri, 1 Mayıs’ı hastane bahçesinde kutladı. Ağırlığı taşeron işçilerden oluşan sağlık emekçileri doktorundan hemşiresine, sağlık teknikerinden asistanına  bir araya gelerek, “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açtı.Taşeron işçiler adına konuşan Serpil Altıncelep, “Birl

İzmir’de ilk kutlama Dokuz Eylül’de yapıldı
Paylaş

Taşeron işçiler adına konuşan Serpil Altıncelep, “Birlikte çalıştığımız tüm kamu emekçileri ile aynı sosyal hak ve iş güvencesine sahip olmak, ay sonu geldiğinde sağa sola borçlanmak zorunda kalmayacağımız bir ücret, yeterli dinlenme ve izin hakkı, işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulu oluşturulması taleplerimizle 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi.

SES İşyeri Temsilcisi Sevilay Aydoğdu, 1 Mayıs 2012’yi güvencesiz, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaştırmanın yaygınlaştırıldığı koşullarda karşıladıklarını belirterek, “Biz özgürlükten, demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçmeyeceğiz. 1 Mayıs’ta alanda bu taleplerimizi Hükümete duyuracağız” dedi.
Hastanedeki kutlamaya katılan Narlıdere Demokrasi Platformu adına bir konuşma yapan  Eğitim-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Duran Sınacı da, Narlıdere’nin yerel sorunlarından kentsel dönüşüme değindi.  Kentsel dönüşüm politikası ile kent yoksullarının kentin dışına sürüldüğünü belirten Sınacı, “Konut edinme ve barınma hakkı rafa kaldırılıyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılar da sanatseverler de uyumadı

SONRAKİ HABER

İl il, meydan meydan 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...