16 Aralık 2014 21:18

'Çarşı' davasında ara kararlar açıklandı

Çarşı grubuna yönelik darbe suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması tamamlandı. Mahkeme, savunmasını yapan sanıkların adli kontrol uygulamalarını kaldırdı.

Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 35 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında 27 sanık savunmasını tamamladı. Sanık savunmalarının ardından avukatların taleplerini alan mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Savunmasını yapan 27 sanığın yurtdışı çıkış yasağı da dahil adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. Avukatların görevsizlik talebini reddeden mahkeme, müşteki olan polislerin dinlenmesini kararlaştırdı.

Sanık Erdem Işık’ın avukatı, müvekkilinin evinde ele geçirildiği kaydedilen pet şişenin esrar içiminde kullanılan düzenek olduğunun polis tutanağında belirtildiğini, iddianamede ise bomba düzeneği olarak geçtiğini kaydetti. Tutanağı tutan polislerin tanık olarak dinlenmesi talebi de kabul edildi.

Sanık Erol Özdil’e İnönü Stadı’nda oda tahsis edildiği iddiaları üzerine stat müdürü, BJK Başkanı Fikret Orman ve eski başkan Yıldırım Demirören’in tanık olarak dinlenmesi talebi ise reddedildi. Duruşma 2 Nisan’a ertelendi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Delili çok hukuku yok!

SONRAKİ HABER

Akıma kapılan inşaat işçisi, hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...