16 Aralık 2014 17:21

Kobanê direnişinin yanındayız

KESK, DİSK ve BTS’nin girişimleriyle Kobanê ve Şengal’den göç edenlerle dayanışmak için çeşitli ülkelerden Urfa’ya gelen işçi ve memur sendikalarının temsilcileri Viranşehir’de Şengallileri, ardından da Suruç’ta Kobanêlileri ziyaret etti.

Paylaş

Yaşanan dramı yerinde incelemeye geldiklerini söyleyen heyet üyeleri, ülkelerine döndüklerinde yardım kampanyası örgütleyeceklerini belirttiler.

Ziyaretlerin ardından sınır hattında direniş nöbeti eyleminin sürdüğü Mehser köyüne gelen sendikacılar ‘Biji Berxwedana Kobanê’ sloganıyla karşılandı. Burada sendikacılar adına konuşan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Cinsiyet Eşitliği Direktörü Chidi King, Kobanê’de yaşanan direnişi ve IŞİD saldırılarının ardından ortaya çıkan insani krizi yakından takip etmek için geldiklerini belirtti. King, “Kürdistan’da bir sorun yaşanıyor ve biz de bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Döndüğümüzde tüm ülkelerin hükümetlerine insani yardım konusunda çağrımızı yapacağız” dedi.

Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ETF) Genel Sekreteri, Eduardo Chagas ise IŞİD’in Kobanê’ye saldırısının tesadüf olmadığını, saldırıların amacının Kobanê’de inşa edilen toplumsal sistem olduğunu söyledi. Chagas, “Biz sendikalar olarak Kobanê’de yaratılan değerlerin yanında olacağız” dedi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Her çadırda bir acı

SONRAKİ HABER

Netanyahu’dan BM’ye Filistin tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...