17 Temmuz 2011 08:10

İnsan Hakları Derneği 25 yaşında

İnsan Hakları Derneği (İHD), 25. yılına girdi. 25. yılı kapsamında İstanbul’da Sultanahmet’te  bir araya gelen İHD üyeleri, basın açıklaması yaptı. “İnsan haklarıyla, insandır” pankartının açıldığı eylemde açıklamayı İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa okudu.Boğa, 24 yıl boyunca, yaşam hakk

İnsan Hakları Derneği 25 yaşında
Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD), 25. yılına girdi. 25. yılı kapsamında İstanbul’da Sultanahmet’te  bir araya gelen İHD üyeleri, basın açıklaması yaptı. “İnsan haklarıyla, insandır” pankartının açıldığı eylemde açıklamayı İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa okudu.

Boğa, 24 yıl boyunca, yaşam hakkının korunması, kadınlara yönelik insan hakları ihlallerinin önlenmesi, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi gibi Türkiye’de yakıcı olan birçok konuda mücadele yürüttüklerini söyledi. Boğa, kurum olarak, Türkiye’deki temel sorunun insan hakları ve demokrasi sorunu olduğu, bunun en önemli halkasının da Kürt sorunu olduğu görüşünü savunduklarının altını çizdi. Sorunların insan hakları ve demokratik ilkelere bağlı kalarak çözülmesi gerektiğini söyleyen Boğa, İHD’nin savaşa ve şiddete karşı çıktığını belirtti. 25 yılda İHD hakkında bin soruşturma ve dava açıldığını belirten Boğa, “Yönetici ve üyelerden 22 kişi öldürüldü. Pek çok yönetici ve üye gözaltına alındı ve tutuklandı” dedi.

Boğa, herkese, insan hakları ve özgürlükleri için çalışma, barış ve kardeşliği yüceltme çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kürt işçilere saldırıyı jandarma körükledi'

SONRAKİ HABER

Meclis krizi bir an önce çözülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...