15 Aralık 2014 20:38

'Çarşı'ya kelepçe vurulamaz'

Bugün görülecek dava için taraftar oluşumları ve dernekleri, herkesi saat 09.00’da Çağlayan’da İstanbul Adliyesi önünde olmaya çağırırken taraftar gruplarının adliye önünde olması bekleniyor.

Paylaş

Gezi Parkı direnişine katıldıkları gerekçesiyle “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlaması ile haklarında dava açılan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı davasının ilk duruşması bugün İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Gezi direnişinde gözaltına alınan Çarşı grubu üyelerine yönelik soruşturmada hazırlanan iddianamede aralarında Çarşı liderlerinin de bulunduğu 35 kişi hakkında müebbet hapis cezası isteniyor.

‘DAVALARI DAVAMIZDIR’

Taraftar Hakları Derneği, yaptığı açıklamayla Çarşı’ya sahip çıkılması gerektiğini ifade ederken, açıklamada şunlara yer verildi: “Bir taraftar grubu; namıdiğer Çarşı, hükümeti devirmek, darbe yapmak gerekçesiyle müebbet istemiyle yargılanacak. Hamuru darbelerle yoğrulmuş tarihimize, emsali olmayan yeni bir jargon eklenecek. Darbe kavramı ile Demokratik Hak Kullanımı arasındaki ayrımın farkında olduğumuz için, bu dava özelinde aslında Çarşı’nın değil; Gezi sürecinde, en barışçıl yöntemlerle, en demokratik haklarını kullanan taraftarların yargılandığını düşündüğümüz için, 6222 sayılı Yasa ve passolig uygulamaları ile taraftarlara ve tribünlerimize yapılan ‘gerçek darbenin’ bir tarafı olduğumuz için, bu davaya karşıyız!”

‘GEZİ DİRENİŞİ YARGILANIYOR’

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen) “Çarşı ve Gezi yargılanamaz” başlıklı açıklamasında şunları söyledi: “Bugün gelinen nokta şunu açıkça göstermektedir ki; AKP Hükümeti sokakta ve tribünlerde yenemediği Gezi direnişi ruhunu, Çarşı’ya açmış olduğu dava ile yenmeye çalışmakta, Çarşı özelinde Gezi direnişini mahkum etmeye çalışmaktadır. Bizler Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak, Çarşı  ve Gezi direnişini yargılamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtiyor, yarın(bugün)  saat 09.00’da her renkten taraftarı Çağlayandaki İstanbul Adliyesi’nde Çarşı’ya  ve emekçi halkımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

TÜM TARAFTARLAR BİRLEŞİN!

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Girişimi de yaptığı kısa açıklamada şu ifadelere yer verdi: “16 Aralık! Meşaleyi taraftar yakar, taraftar söndürür. Gel bakalım... gör bakalım!..

Çarşı taraftar gurubuna karşı hazırlanmış darbe girişimi suçlamalarının asılsızlığı karşısında tüm taraftarlar birleşiniz.” Derneklerin yanı sıra Beleştepe, Vamos Bien, TekYumruk gibi birçok tribün grubu da bugün görülecek dava için destek çağrılarında bulundu.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

OAKA dönüm noktası olur mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...