15 Aralık 2014 14:04

Dayatma halkın sağlığını tehlikeye atıyor

Esnek, kuralsız çalışma dayatmasına karşı 12 Aralık’ta grev yapan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları 13 Aralık’ta da Ankara’da miting yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarıyla halkı tamamen kandırmaya çalıştığını ifade eden hekimler ve sağlık emekçileri uygulamanın hem hasta hakkı açısından hem de hekim açısından geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağını söylüyor.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Filiz Ünal İncekara bunun bir esnek çalışma dayatması olduğunu ifade ediyor. İncekara “Siz hiç görmediğiniz, tanımadığınız bir çocuğa sağlık hizmeti sunacaksınız. Biliyorsunuz aile hekimliği tanıdığınız ve bildiğiniz çocuğa, aileye sağlık hizmeti sunmaktır. Bu kadın ve çocuğu tanımadan, onlara vereceğiniz sağlık hizmetinin niteliği ne olur bunu sormak lazım. Bizim kaygımız gerçek acillerin de ASM’lere başvurması. ASM’lerde acille ilgili hiçbir donanım yoksa yüksek ateşli bir çocuğa ne hizmeti verebileceksiniz? Zaten Bakanlık bir hizmet tanımı yapmıyor. Bizim itiraz ettiğimiz şey asıl bu nokta. Özlük haklarımızdan öte TTB’nin itiraz ettiği yer, halk sağlığı açısından oluşacak sorunlar” dedi.

“Bakanlık bence seçim yatırımı yapıyor” diyen İncekara şu şekilde devam etti: “Yaptığı seçim yatırımının sonuçlarını halk ödeyecek. Bizim özlük haklarımız kadar; hekimlerin, hemşirelerin fazla çalıştırılması kadar halk sağlığını da tehlikeye atacak. Bu dikkatsizliği nasıl yaptıklarına ben 25 yıllık bir hekim olarak şaşıyorum. Sağlık Bakanlığı kararlarını bir kez daha gözden geçirmeli ve hekimlere, hemşirelere tüm sağlık çalışanlarına danışmalıdır.”

ÖNCEKİ HABER

Aleviler katliamı Maraş’ta lanetleyecek

SONRAKİ HABER

‘Müdür görevlendirmeleri iptal edilmelidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...