15 Aralık 2014 11:14

TÜPRAŞ işçileri iş bıraktı

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi'nde çalışan sözleşmeli ve taşeron işçiler özelleştirmeye karşı bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

TÜPRAŞ ana kapısı önünde Petrol-İş Sendikası öncülüğünde toplanan işçiler adına Sendika Şube Başkanı Mustafa Tekik basın açıklaması yaptı. Hükümetin özelleştirme politikalarını eleştiren Tekik, bu gün ikincisini düzenledikleri eylemin pasif bir eylem olduğunu ve herhangi ünite ve şahsa karşı olmadığını söyledi.

Türkiye petrollerinin özelleştirileceği şeklindeki açıklamaları kınadıklarını ifade eden Petrol-İş Batman Şube Başkanı Tekik, "Bu gün 15 Aralık TÜPRAŞ için önemli bir gün. İşverenin Kocaeli'ndeki tesislerinde çok önemli bir yatırımın açılış töreni yapılacaktır. Orada ne kadar yatırım ve istihdam yaratıldığın dair nutuklar atılacak. Ama yatırıma, istihdama yönelik çalışmalar Batman'a yansımıyor. Bura da yaptığımızı eylem her hangi bir üniteyi veya bazı kişileri kurtarmaya yönelik değildir. Bu eylemlerimiz iş verenin ben yaptım oldu dediği uygulamaları protesto etmeye ve küçültme, daraltma anlamına gelebilecek uygulamaları protesto etmek, iş vereni bu tutumundan vazgeçirecek uyarılardır." dedi.

Yapılan eylemin kimsenin bireysel çıkarına yönelik olmadığını dikkat çeken Tekik, "Burada tamamen Batman ve TÜPRAŞ işçisinin çıkarlarına kast edilen bir anlayışı mahkum etmeye geriletmeye çalışıyoruz Bizim iççi sınıfı olarak kaybedeceğimiz bir şey yok. Ama işverenin kaybedeceği katrilyonları var. Hepiniz biliyorsunuz TÜPRAŞ son 5 yıldır Türkiye'de en çok kar eden kuruluşların başında geliyor. Bu karı da işçi arkadaşlarımız sağlıyor. Bu nedenle iş verenin işçi arkadaşlarımıza ve Batman'a saygı duymalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

‘HAK ARANDI DİYE KİMSE BİZİ TERÖRİST İLAN ETMESİN’

Batman'da yoksulluk içinde boğuşan insanlara karşı işverenden saygı beklediklerini ifade eden Tekik, "Burada kimsenin art niyetli, veya bir hak aradı diye terörist ilan edilmesi gibi bir durum olmamalı ve olamaz. Zira hak arama mücadelesi, örgütlenme yürüyüş bunların tümü demokratik haklardır. Hepimizin anasının ak sütü gibi helaldir. Hiç kimse bu anlamda bizleri bir ithamla yargılamasın. Bütün rafinerilere yatırımlar yapılıyor. İmar ve benzeri gerekçeler öne sürülerek . Aliağa, Kocaeli, Kırıkkale'ye çok ciddi yatırımlar yapılıyor. İyi de oluyor ve seviniyoruz. Burada da ham petrol var. Burada da Irak Kürt bölgesinden, başka yerlerden gelen petroller var. Açık söylemek gerekir de ideoloji ve düşünce gözetmeksizin sahip çıkarsak, burada ki rafineri de hem personel hem istihdam açısından, hem üretim yeteneği bakımından ikiye, üçe katlanır. Ama burada bir avuç işçi ve sendikanın dışında petrol sektörü ile ilgili Batman'a sahip çıkan kişilik ve kuruluş yok. Bu anlamda Batman'ın ayağa kalması lazım." ifadelerini kullandı.

İşçiler daha sonra toplu halde TÜPRAŞ tesislerinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak ünitelere dağıldı. (BATMAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Sibel Bulut’un taziyesine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: İntikam güdüsüyle yapılan operasyonlar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...