15 Aralık 2014 10:20

Grevin adı bile yetti

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan asistan hekimler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başladıkları grevin ilk gününde taleplerini kabul ettirdi.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Başhekimlik bahçesindeki düşünen adam heykeli önünde bir araya gelen 114 asistan hekim, “Çok düşündük şimdi eylem vakti” sloganıyla sabah saatlerinde greve başladı. Başhekim Doç. Dr. Murat Erkıran’ın görüşme talebi üzerine kendisiyle toplantı yapan 13 asistan hekim temsilcisi, görüşme sonrası taleplerinin kabul edildiğini ifade etti. Başhekimlik önünde bir açıklama yapan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi İstanbul Tabip Odası Temsilcisi Asistan Hekim Zerrin Yıldırım, “Alınan kararların uygulanıp uygulanmayacağının takipçisi olacağız. Bugünden itibaren kazanılmış haklarının arkasında durduğu için, içimizden birine soruşturma açılması veya mobbing uygulanması durumunda bugünkü kararlılığımızla aynı şekilde harekete geçeceğiz” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) de asistan hekimlere destek verdi.

32 SAAT ÇALIŞMAK!

Psikiyatri , nöroloji, beyin ve sinir cerrahisi polikliniklerinde çalışan asistan hekimlerin öncelikli talebi, uzman doktorların gözetiminde ve muayene için yeterli zamanın verildiği bir poliklinik düzenlemesinin yapılmasıydı. Kamu Hastane Birlikleri düzenlemesinin hayata geçmesinden sonra günde 40-50 hastaya bakmak zorunda kalan asistan hekimler, “Bizim asıl görevimiz araştırma ve eğitim faaliyetlerine katılmak olduğu halde, eğitim alan değil görevi hasta muayene etmek olan bir hekim gibi muamele görüyoruz” dedi.

24 saatlik acil psikiyatri nöbetinin ardından 8 saat daha normal mesai yapmak zorunda kaldıklarını anlatan asistan hekimler, “32 saat çalışmak hem bizim için hem de hastalar için olumsuz sonuçlar doğuruyordu. 24 saatlik nöbetin ertesi günü için izin talebimiz de kabul edildi” dedi. Asistan hekimler nöroloji kliniğindeki uzman ve asistan hekim yetersizliğinin giderilmesi için Başhekimlik tarafından Genel Sekreterliğe resmi yazı yazıldığını ifade etti.

ASİSTAN HEKİMLERİN TALEPLERİ

* Aylık ücretlerin arttırılması
* Uzman hekimlerin gözetiminde, muayene için yeterli zamana sahip olunacak poliklinik düzenlemenin yapılması,
* Asistan hekim açığının giderilmesi
* Eğitimin mesai saatleri içinde verilmesi
* Acil nöbetlerin ardından nöbet ertesi izin hakkı
* Takip edilecek hasta sayısının Çekirdek Eğitim Programı’nın gereklilikleri doğrultusunda sınırlandırılması
* Rotasyonların süresinin ve hangi sırayla yapılacağının, asistan hekimlerin alacağı eğitim ön planda tutularak düzenlenmesi

 

ÖNCEKİ HABER

Zaman çalışanlarından siyah bantlı protesto

SONRAKİ HABER

Tunus’tan Kobanê’ye sansürsüz konuşmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...