15 Aralık 2014 08:58

Manşetlerde ‘14 aralık operasyonu’

Önce sosyal medya duyurdu sonra operasyon geldi... Önceki gün Gülen Cemaatinin medya organları olarak bilinen Zaman gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubuna operasyon yapılması, gazetecilerin, senaristlerin gözaltına alınması, Cemaat yayın grubunda öfkeye yol açarken, hükümet yandaşları sevinç çığlıkları attı.

Paylaş

Aralarında gazeteci, senarist ve polislerin de bulunduğu bir çok kişinin gözaltına alınmasına dönük 14 Aralık operasyonu medyayı ikiye böldü. Operasyona alkış tutanlar ve bunun basın özgürlüğüne aykırı olduğunu savunanlar...

ZAMAN SAYFASINI KARARTTI

Önceki gün  gerçekleşen 14 Aralık operasyonunda gözler, başta Zaman gazetesi olmak üzere Cemaatin yayın organlarına döndü. Binası polisler tarafından basılan ve Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alınan Zaman gazetesi siyah çıktı dün. Gazete, “Demokrasinin kara günü” başlığını attı. Sürmanşetinde Dumanlı’nın polis aracına bindirilme fotoğrafını yayınlayan gazete, manşetinde ise ağızlarını siyah bantla kapatan gazete çalışanlarının fotoğrafını kullanarak operasyonu protesto etti.

TARAF’TAN FAŞİZM GÖNDERMESİ

Taraf gazetesi ise “Hitler de Böyle Başladı” manşetiyle çıktı. Taraf gazetesinin Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alınırken kullandığı fotoğrafa yazdığı manşet lafı, sosyal medyada da eleştiri konusu oldu. Sadece bu operasyon üzerinden gelen faşizm tarifine Twitter kullanıcıları ‘günaydın’ yorumunda bulundu.

BUGÜN ‘DARBE’ DEDİ

Bugün gazetesi Sürmanşetinde “Demokrasiye DARBE” derken, manşetinde senarist ve yapımcıların gözaltına alınmasına ilişkin bir göndermede bulunarak “Rol ile gerçeği KARIŞTIRDILAR” dedi.

MİLLET: KORKMUYORUZ

Millet ise “Suçu Olanlar Korksun Biz Korkmuyoruz” manşetini kullandı ve Dumanlı’nın fotoğrafını kullandı.

YENİ ŞAFAK  İTİKAM ÇIĞLIĞI ATTI

Hükümet yanlısı gazeteler ise attığı manşetlerle adeta intikam çığlıkları attı. Yeni Şafak gazetesi “Hesap Zamanı” derken, “Gülen söyledi, Zaman Yazdı ve STV Oynadı” ifadelerine yer verdi. Birinci sayfanın altı kısmında da Ekrem Dumanlı’nın ‘şov yaptı’ğına dair bir habere yer verdi.

AKŞAM: ŞÜPHELİ GÜLEN

“Bir numaralı şüpheli Gülen” manşeti ile çıkan Akşam ise,  ‘17 Aralık’ın yıl dönümünde Paralel’e büyük darbe’ üst başlığıyla, operasyonun 17 Aralık yıl dönümünde gerçekleştiğine dikkat çekti.

STAR: İNLERİNE GİRİLDİ

Operasyona en çok sevinen gazetelerden biri Star gazetesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İnlerine gireceğiz’ sözlerine atıfta bulunarak “İnlerine Girildi” manşeti atan gazete, Gülen’in soruşturmanın bir numaralı şüpheli olduğu iddiasını yineledi. Gazete, “Dumanlı, Karaca ve Ergenekon’un kudretli polis şefleri gözaltına alındı” dedi.

BİRGÜN, YURT, CUMHURİYET...

Cumhuriyet: ‘Susturma Baskını’ manşetiyle çıktı ve operasyonun zamanlamasına dikkat çekti.

BirGün: Saraycılar şimdi de ortaklarına saldırdı’ üst başlığı ve ‘Zamane Diktatörü’ manşetiyle çıktı. .

Yurt: 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının öncesinde gelen operasyonu, ‘Zamanlama Manidar’ manşetiyle duyurdu. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Hak yiyor' diye Turkcell'i hacklediler

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk afişlerine sansür!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...