15 Aralık 2014 06:52

ODTÜ emekçilerinden uyarı grevi

ODTÜ'de emekçiler, banka promosyon ödemeleri görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle bu sabah greve çıktı. Grev nedeniyle ODTÜ Kütüphanesi, Yemekhane ve atölyeler kapandı.

Paylaş

ODTÜ'de emekçiler, banka promosyon ödemeleri görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle bu sabah greve çıktı. Grev nedeniyle ODTÜ Kütüphanesi, Yemekhane ve atölyeler kapandı. 3 sendikanın ortaklaştığı grev yarın öğleye kadar devam edecek. Bunun sadece bir uyarı olduğunu belirten emekçiler Rektörlüğe “Bankaya değil, emekçiye sahip çık” diye seslendiler. 

Maaşların yatırılacağı bankanın kararlaştırılması konusunda Rektörlükle anlaşılamaması üzerine KESK'e bağlı Eğitim-Sen, Türk-İş'e bağlı Tez Koop-İş ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen işyeri temsilcilikleri bugün işbaşı yapmadılar. Emekçiler, öğrencilerin ders programlarında bir aksama olmaması için uyarı grevini idari birimlerle sınırlı tuttular. Grev tam katılımla gerçekleşirken kütüphane, yemekhane ve atölyelerde üretim durdu. 
Rektörlük önünde toplanıp kampüs içinde yürüyüş yapan emekçiler, kampüsün çeşitli noktalarına grev pankartları astılar. Öğrenciler de ODTÜ emekçilerine destek verdi. Tekrar rektörlük önüne yürüyen emekçiler yaptıkları grevin sadece bir uyarı olduğunu, Rektörlük çözüm için adım atmazsa ODTÜ'de hayata durduracak eylemler yapacaklarını ifade ediyorlar. 

EMEKÇİLER NE İSTİYOR?
Yapılan görüşmelerde Rektörlük promosyon ihalesine 300'ün üzerinde şubesi bulunan tüm bankaların davet edilmesi ve promosyon ödemeleri ile bir alakası olmayan akıllı kart sistemi şartlarının çıkarılmasını kabul etmemişti. Ancak Rektörlük, promosyon tutarının en az 2 bin 430 TL olması ve tek seferde ödenmesi taleplerini kabul etti. Sendikalar ise akıllı kart sisteminin yalnızca bazı bankalara avantaj sağlamak dışında bir fayda sağlamadığını belirterek, Rektörlüğü bankaların çıkarlarını emekçilerin taleplerinin önüne koymakla suçluyorlar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor

SONRAKİ HABER

TRT, operasyonda saf tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...