14 Aralık 2014 12:56

Asistan hekimden grev uyarısı

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan asistan hekimler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde yarın süresiz greve çıkacaklarını bildirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) de asistan hekimlerin yanında olacak.

Paylaş

Sağlıkta dönüşüm politikalarıyla, varlık nedenleri uzmanlık eğitimi almak olan asistan hekimlerin hizmet üretiminin temel direği haline getirildiği belirtilen açıklamada, asistan hekimlerin yataklı servislerde 40-50 hasta takip etmeye, polikliniklerde tek başlarına 50 hasta bakmaya zorlandığı ifade edildi. “Bu eğitimin halk sağlığı açısından öneminin fark edilmesini ve dinlenme, eğitim ve özlük haklarımızın kısıtlanmamasını talep etmenin haklı ve meşru olduğuna inanıyoruz” denilen açıklamada, şu talepler dile getirildi: “Aylık ücretlerimizin arttırılması, uzman hekimlerin gözetiminde, muayene için yeterli zamana sahip olacağımız poliklinik düzenlemesinin yapılması, asistan hekim açığının giderilmesi, eğitimin mesai saatleri içinde verilmesi, acil nöbetlerin ardından nöbet ertesi izin hakkı, takip edilecek hasta sayısının Çekirdek Eğitim Programı’nın gereklilikleri doğrultusunda sınırlandırılması, rotasyonların süresinin ve hangi sırayla yapılacağının, asistan hekimlerin alacağı eğitim ön planda tutularak düzenlenmesi...”

Açıklamada taleplerin karşılanmaması halinde 15 Aralık 2014 tarihinden itibaren süresiz olarak greve çıkılacağı, greve ilişkin herhangi bir sağlık çalışanı hakkında yasal işlem başlatılması halinde yeniden iş bırakılacağı bildirildi.

TTB, İTO ve TPD de yaptıkları açıklamalarla asistan hekimlerle dayanışma çağrısında bulunarak, yetkilileri bir an önce talepleri karşılamaya çağırdılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdal’ın mirası mücadeleye çağırıyor

SONRAKİ HABER

Kobanêli bebekler mama ve süt bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...