14 Aralık 2014 05:34

MLKP'li Sibel Bulut, Kobanê'de yaşamını yitirdi

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) militanı Sibel Bulut (Sarya Özgür/Eylem Deniz), IŞİD'e karşı direnen Kobanê'nin güney cephesinde yaşamını yitirdi.

Paylaş

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) militanı Sibel Bulut (Sarya Özgür/Eylem Deniz), IŞİD'e karşı direnen Kobanê'nin güney cephesinde yaşamını yitirdi.

MLKP Rojava, "Sarya yoldaşın silahı şimdi yoldaşlarının elinde ve zafere kadar susmayacak" açıklaması yaptı.

MLKP Rojava açıklaması şöyle:

"Onur ve Özgürlük Savaşında Ölümsüzleşenlerin Bayrağı Kobanê’de Dalgalanıyor.

Sibel Bulut Yoldaş Ölümsüzdür!

Partimiz savaşçılarından Sibel Bulut (Sarya Özgür/ Eylem Deniz) yoldaşımız Kobanê’nin Güney cephesinde, DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 12 Aralık 2014 tarihindeki bir eylem sırasında ölümsüzleşti.

Sarya yoldaşın, 1986 yılında Dersim’de başlayan yaşam serüveni, mücadelenin farklı alanlarında sürdürdüğü devrimci pratiklerin ardından, Kobanê’de ölümsüzlük mertebesine yükseldi.

Partimizin “Bu devrime katılın. Bu devrimi savunun. Kobanê’nin çağrısına ses verin. Hemen şimdi harekete geçin” çağrısına ilk ses verenlerden biri olarak Sarya yoldaşımız, bulunduğu Cizire kantonundan, Kobanê’ye geçmişti.

“Kobanê’nin yanında olmak, her onurlu insanın görevidir, vicdan sahibi olan herkes, bu savaşta, Kobanê halkının yanında yer almalıdır. Bir komünist olarak ben bu haklı kavganın tam ortasında olmalıyım” diyerek cephe gönüllüsü olan Sarya yoldaşımız, 16 Ekim 2014 tarihinden beri Kobanê cephesinde bulunuyordu.

Uğruna ölecek kadar sevdiğimiz onur ve özgürlük mücadelemizin komünist kadın savaşçısı olan Sarya yoldaşımız, Kobanê barikatlarında devrimi savundu, partimizin bayrağını dalgalandırdı. Tıpkı, şehit Serkan ve şehit Paramaz yoldaşları gibi, O da, büyük ve haklı bir davanın neferiydi. Şehit Arin Mirxanlar gibi Yaseminler, Güneşler gibi feda kuşağının kadın temsilcilerindendi.

Onlar, can bedeli eylemleriyle bize hem onurlu bir miras hem de, zafere kadar taşıyacağımız silahlarını bıraktılar. Onlar, onur ve özgürlükten daha değerli hiç bir şeyin olmadığını kahramanca tüm dünyaya gösterdiler. Onlar, omuz omuza direnen MLKP, YPG ve YPJ savaşçıları olarak, ev ev, sokak sokak, savaşı büyüttüler, Kobanêyi zafer ilanının eşiğine getirdiler. Belki Sarya yoldaşımız zafer halaylarına katılamayacak ancak, onun izinden yürüyenler, özgürlük şarkılarını onun için de, söyleyecekler. Onun sıkı sıkı sarıldığı onur ve özgürlük nişanesi olan parti bayrağı asla yere düşmeyecek. Zaferi müjdeleyen silah sesleri arasında onun bıraktığı da olacak. Çünkü o silah şimdi yoldaşlarının elinde ve zafere kadar da susmayacak.

Sarya yoldaşa ve tüm şehitlerimize layık olarak, devrim yangınını bölgemizin ve dünyanın dört bir yanına taşımak onur görevimiz ve sözümüzdür. Ne pahasına olursa olsun bu sözü tutacağız.

Başta komünist kadınlar olmak üzere, özgürlükten ve onurdan yana olan tüm kadınları Sarya yoldaşın çağrısına yanıt vererek, Kobanênin zafer yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.

Halklarımızın ve ailesinin başı sağ olsun…

Kobanê direnişinin zaferi ve Rojava devrimi için direnenlere selam olsun.

Paramaz Kızılbaşlara, Arin Mirxanlara, Sarya Özgürlere şan olsun!

Adı-Soyadı: Sibel Bulut

Ana adı: Zekiye

Baba adı: Nusret

Doğum yeri: Dersim

Doğum Tarihi: 18-11-1986

Parti adı: Sarya/Eylem Deniz

Şehadet Tarihi: 12-12-2014

13 Aralık 2014

MLKP/Rojava" (HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: ETHA

ÖNCEKİ HABER

Efsaneye veda

SONRAKİ HABER

Göle'de 3 gün gözaltında tutulan 19 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...