13 Aralık 2014 13:40

Ataması yapılmayan öğretmenlerden mezarlı balonlu eylem

Kayseri'de ataması yapılmayan öğretmenler bir araya gelerek temsili mezar ve balonlu eylem yaptı.

Paylaş

 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ataması yapılmayan öğretmenler, maket mezar ve üzerlerinde ‘Şubatta branşa 40 bin atama’ yazılı balonları gökyüzüne saldı. Öğretmenler adına konuşan Aslı Erdoğan, yakınları, komşularına göre ‘Okumuş, işsiz, atanamamış gençler’, aynı zamanda ücretli olarak çalıştıkları okullarda meslektaşları tarafından; ‘Ücretli misin? Kadrolu mu?’ sorularıyla manevi ayrımlara maruz kalan öğretmenler olduklarını söyledi. Ataması yapılmayan öğretmenler olarak, aksaklıklara çözüm önerileri sunduklarını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Alan değişikliğiyle ya da ‘formatörlük’ adı altında, belirli kurslar sonucunda alanlarımıza geçirilen sınıf öğretmenlerinin, sınıf öğretmenliğine dönmesi, alan değişiklinin tamamen kaldırılması, hiçbir meslek grubunda görülmeyen ‘ücretli öğretmenlik’ sistemi ile hayvan terbiyecisi, şarap üreticisi mezunları öğretmenlik yapabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı, ücretli öğretmenlik sisteminin de kaldırılmasını istiyoruz.”

İşsiz öğretmen sayısının 330 bini bulduğunu ifade eden Erdoğan buna rağmen açık öğretime bile bölümler açılıp formasyon verilerek, bu sayının giderek artırıldığını ve öğretmen niteliğinin düşürüldüğünü anlattı. Aslı Erdoğan, “Öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değil, her şeyiyle öğrenciye rehber olabilmektedir. Bu aksaklıkların giderilmesi için açık öğretim mezunlarına formasyon verilmemesi, ataması yapılmayan öğretmen sayısının daha da büyümemesi adına eğitim fakültelerinin kapatılarak bölümlere formasyon verilmesinin durdurulmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, ataması yapılmayan bir genç öğretmen, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde kendini asarak intihar eden Öğretmen Adayı Mustafa Kaya’yı temsilen maket mezarın içine girdi. Ardından, üzerlerinde şubatta, branşa 40 bin atama yazan balonları gökyüzüne saldı. (Kayseri/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: İç güvenlik paketinden kaygılıyız

SONRAKİ HABER

Tecavüzcülere hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa