13 Aralık 2014 08:18

Sivas'ın yönetmeni, ödülünü Çakar’a adadı

APSA’dan Türkiye’ye iki ödül geldi. Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu ‘En İyi Yönetmen’, Kaan Müjdeci’nin Sivas’ı ‘En İyi Gençlik Filmi’ ödülünü kazandı. Gecenin en büyük ödülü, en iyi film ödülünü Leviathan alırken, en iyi senaryo ödülü ise Melbourne’e gitti.

Paylaş

Asya Pasifik Sinema Ödülleri (ASPA) gecesinde sinemacıların değerlendirdiği bir ödül olan “En İyi Film” ödülünü alan Sivas filminin yönetmeni Kaan Müjdeci, ödülünü “Bu ödülü insanlık için gittiği Kobanê’de yaralanmış olan iyi kalpli Önder Çakar’a adıyorum” diyerek aldı. 
Kaan Müjdeci’nin ödülü alırken yaptığı konuşma şu şekilde;  Değerli Jüri üyeleri, değerli APSA, ve değerli Avustralyalılar!
Bana bu ödülü verdiğiniz için ve misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Bu ödülü insanlık için gittiği Kobanê’de yaralanmış olan iyi kalpli Önder Çakar’a adıyorum. Ayni zamanda gecen yil Papua Yeni Gine Mülteci Kampı protestolarında hayatını kaybeden Kürt mülteci Reza Berati’ye ve Eylül ayında  yine Papua Yeni Gine mülteci Kampı’nda Avustralya devleti tarafından ölüme terk edilen Hamid Khazaei’ye adıyorum.

APSA’dan Türkiye’ye iki ödül geldi. Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu ‘En İyi Yönetmen’, Kaan Müjdeci’nin Sivas’ı ‘En İyi Gençlik Filmi’ ödülünü kazandı. Gecenin en büyük ödülü, en iyi film ödülünü Leviathan  alırken, en iyi senaryo ödülü ise Melbourne’e gitti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 Senartist Önder Çakar, Kobanê'de yaralandı

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de mobilya fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Diyanet: Görmez'in makam aracı devlet kasasından alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa