13 Aralık 2014 00:54

Mescit için okula konteyner yerleştirildi

İzmir’in Bornova ilçesindeki birçok okulda sınıf yetersizliğine çözüm bulunmazken mescit için her yol deneniyor. Kütüphanelerin ve laboratuvarların mescide dönüştürülmesi yetmiyor, mescit için okul bahçesine konteyner yerleştiliyor.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’in Bornova ilçesindeki birçok okulda sınıf yetersizliğine çözüm bulunmazken mescit için her yol deneniyor. Kütüphanelerin ve laboratuvarların mescide dönüştürülmesi yetmiyor, mescit için okul bahçesine konteyner yerleştiliyor.
İzmir’in Bornova ilçesindede bulanan okullar, mescit yapılması için baskı altında.
* Bornova Süleyman Demirel Lisesi’nde yaşanan sınıf yetersizliğine çözüm bulunmazken mescit için okul bahçesine konteyner yerleştirildi.
* Bornova Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi’nde idari oda kapatılarak mescit yapıldı. 1600 öğrencinin okuduğu okulda öğrencilerin kullanabileceği sadece 4 kabinli bir tuvalet bulunuyor.
* Hayrettin Duran Anadolu Lisesi’nde ise sınıfların yetersizliğinden dolayı laboratuar ve kütüphane kapatılarak sınıf haline getirilirken, idare odası ve harita odası olarak kullanılan alanlar mescide dönüştürüldü.
* Derslik yetersizliğinden dolayı laboratuvarları sınıfa dönüştürülen Gülsefa Kapancıoğlu  Anadolu Lisesi’nde ise durum diğerlerinden farklı değil. Okulun kütüphanesi ikiye bölünerek mescit olarak kullanıma hazırlandı.  
* Sıdıka Rodop Anadolu Lisesi’nde Avrupa Birliği Proje Odası yerine mescit açılarak, proje odası okulun matematik odasına taşındı. Okulda ikinci bir matematik odası ise bulunmuyor.
* Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde mescit açılması için okulun Almanca öğretmenler odası kapatıldı. Üstelik bu okulun rehberlik servisleri okul koridorlarına yapılan bölmelerde hizmet veriyor.
* Güzelcan Kardeşler Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde mescit açılabilmesi için rehberlik servisleri, Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi’nde de sınav komisyon odası kapatıldı.

AÇILAN MESCİTLER KULLANILMIYOR

Eğitim Sen 4 No’lu Şube konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube Başkanı Cevat Düzci, sayıları binlerle ifade edilen öğrenci mevcutlarına sahip kaç lisede revir bulunduğunu, kaç lisede yeterli kütüphane olduğunu, bunların kaçında bilgi/kaynak kullanımına dönük internet kullanımının mevcut olduğunu sordu.

Okullarda, öğrencilerin sosyal faaliyetlerine yönelik satranç, fotoğrafçılık, okul gazetesi gibi odalar ile sağlıklı ve yeterli spor alanları olmadığını ifade eden Düzci, “İleride mescitler bir baskı aracı olacak kullanılarak öğrenmenin sınav saatini ona göre ayarlanması sağlanacak ya da öğrenciler bunu bahane ederek derslere gelmeyecektir” dedi.

Düzci, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü eğitimin sanal sorunlarını bir kenara bırakıp; okulların ve eğitim emekçilerinin gerçek sorunlarını çözmeye çağırdı. Bilimsel, demokratik, laik eğitim mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Gelişen ülkelerin emekçileri yoksullukta eşitleniyor

SONRAKİ HABER

Kentin anayasası rantın anayasası oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...