17 Temmuz 2011 06:14

Süryanilerden demokratik özerkliğe destek

DTK’nın 14 Temmuzda ilan ettiği demokratik özerkliğe bir destek de Süryanilerden geldi. İsveç’in başkenti Stockholm’de yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi, Kürt halkının yıllardır fedakarca ve kararlıca mücadelesinin sonucu kendi sistemini ilan ettiğini belirterek demokratik Özerlik kararını

Süryanilerden demokratik özerkliğe destek
Paylaş
Murat Kuseyri

DTK’nın 14 Temmuzda ilan ettiği demokratik özerkliğe bir destek de Süryanilerden geldi. İsveç’in başkenti Stockholm’de yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi, Kürt halkının yıllardır fedakarca ve kararlıca mücadelesinin sonucu kendi sistemini ilan ettiğini belirterek demokratik Özerlik kararını desteklediğini açıkladı.

“Asuri/Süryani/Keldani halkı adına” başlıklı açıklamada seçimlerde kazanılan başarıya rağmen, devlet ve AKP hükümetinin, bu başarıyı görmezden gelip, hâlâ özgürlük mücadelesini tasfiye etme çabasında ısrar ettiğine dikkat çekildikten sonra şu ifadelere yer verildi: “Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'na karşı çaresiz duruma düşen bu zihniyet, her türlü iyi niyet ve çözüm yaklaşımlarını bir kenara bırakarak, geliştirilmek istenen barış ortamını tahrip etmeye yönelmektedir. Özellikle, Türkiye’nin demokratikleşmesi için, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku saflarında çalışmalarını yürütenleri engellemek amacıyla, her türlü yönteme başvurmakta. Tek ırka dayalı devlet ve AKP hükümetinin gerçeği görüp, soruna demokratik diyalogla yanaşması Türkiye’de yaşayan herkesin çıkarına olacağı açıktır. Demokratik özerklik sistemi, cumhuriyetin kuruluşundan, günümüze, hakları gasbedilmiş, inançları horlanmış, kültürleri hiçe sayılmış, kimlikleri inkar edilmiş, emekçilerin, kadınların, gençlerin, ekolojistlerin, demokrat ve devrimci kesimlerin sistemidir.”

Açıklamada sistemin Süryani halkının haklarını inkar ederken demokratik özerkliği ilan edenlerin Süryani halkının haklarını tanıyarak parlamentoya taşıdığı  görüşlerine yer verilerek, bu nedenle de Süryanilerin kendilerini demokratik özerkliğin bir parçası olarak gördükleri ifade edildi. (StockholmEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genç kız bedenini ateşe verdi

SONRAKİ HABER

Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa