13 Aralık 2014 00:53

'Boğazını keser atarım'

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan ve Ülker Grubuna ait olan UNO’da işten atılan iki işçi kendilerine zorla kağıt imzalatıldığını ve darp edildiklerini söyledi.

Paylaş

Ümit KARTAL
İstanbul

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan ve Ülker Grubuna ait olan UNO’da işten atılan iki işçi kendilerine zorla kağıt imzalatıldığını ve darp edildiklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta UNO 150 işçiyi işten çıkaracağını bildirmişti. Gazetemizde de haberi çıkan gelişme sonrasında, daha önce işten çıkarılacağı bildirilmeyen 2 işçi daha kapı önüne kondu. İşten atılmalarının ardından Ülker’in Topkapı’daki fabrikasının önünde 48 gündür direnen işçileri ziyarete eden Abdulsabur Şabak ve Cebrail Çetinkaya isimli işçiler yaşadıklarını anlattı. Taşeron Aydınlar Grup bünyesinde çalışan işçiler henüz 1 yıllarını doldurmadıklarını ve kıdem tazminatı hakkı elde etmemeleri için işten çıkarıldıklarını düşünüyor.

PEŞİMDEN GELDİLER

UNO’nun sevkiyat bölümünde çalışan Abdulsabur Şabak, gece vardiyasından çıkınca insan kaynakları biriminden çağırıldığını ve işten çıkarıldığının söylendiğini ifade etti. Şabak, sonra yaşananları şöyle anlattı: “Bana boş izin kağıtları ve tüm haklarımı aldım şeklinde kağıtlar imzalatmak istediler. Ücretim 1380 liraydı, 1180 lira vermeye çalıştılar. Tehdit ettiler. İmza atmazsan 5 kuruş vermez gönderirim diyerek korkuttular. Ben de imza atmak zorunda kaldım. Ama çıkarken, ‘Bu böyle kalmaz, avukata gidip tüm haklarımı alacağım’ dedim. Bunu duyunca peşimden arabayla geldiler. Arabaya binmemi istediler. Ben binmeyince, müdür bana, ‘Ağzını burnunu kırarım, boğazını keser atarım’ dedi.”

İŞÇİNİN BOĞAZINI SIKTI

Cebrail Çetinkaya aynı kişilerin kendisini de tehdit ettiğini söyledi. Çetinkaya, “Haklarımı eksik verdiler. Tamamını vereceğiz deyip kağıtları imzalattılar. Burada eksik var deyince, ‘Kağıtlar artık bizde. Paranı vermesek ne yapacaksın’ dediler. Böyle olunca ellerinden kağıtları almaya çalıştım. Bu sırada müdür benim boğazıma sarıldı ve darbetti” dedi. İşçiler, hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

ÖNCEKİ HABER

Isıtarak ve aşılayarak önlenecek bu hastalıklardan can kaybetmek utançtır

SONRAKİ HABER

Halk için bütçe, demokratik Türkiye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...