17 Temmuz 2011 06:10

Genç kız bedenini ateşe verdi

PKK’nin öncü kadrolarından M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği 14 Temmuz ölüm orucunun yıldönümünde 18 yaşındaki Evrim Demir, bedenini ateşe vererek yaşamına son verdi.Ailesi farkına varmasın diye odasının penceresinden çıkan Demir, Bulanık Bahçelievler Maha

Genç kız bedenini ateşe verdi
Paylaş

Ailesi farkına varmasın diye odasının penceresinden çıkan Demir, Bulanık Bahçelievler Mahallesinde bulunan evlerinin bahçesinde gece saat 02.30 sularında bedenini ateşe verdi. Ailesi ve komşuları tarafından yaralı bir şekilde Bulanık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Demir, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Demir arkasından, yaşamına son vermeden önce odasında günlük defterinde yazdığı bir not bıraktı. “Tüm Türkiye halklarına savaşın esirinden kurtulmuş kan olmadığı bir dünya diliyorum” diyen Demir, notunda şunlara yer verdi: “Bir gün herkesinde benim gibi bir dünya düşlemesidir. Bu eylemle barışın sesi olmak istiyorum. Kan kanla temizlenmez kan kanı getirir. Bu MHP anlayışında Kemalistlerin anlayışından hiçbir farkı yoktur. Kürt halkı sınırları önemsemiyor, devleti önemsemiyor. Çünkü bir devlet bir toplum var. Bir toplum dili, kültürü ve tarihi var eder. Bizim sınırımızı kültürümüz çizecektir, tarihimiz ve dilimizdir. Biz kardeşiz ama ‘Haklarınız yok, Kürt sorunu yoktur’ denilirse biz de tüm gücümüzle bu hakları savunuruz ve isteriz. Bütün zorluklara rağmen 36 milletvekili seçildi fakat bir milletvekilimiz düşürüldü. Benim sesim hukuk adı altında susturuluyor. Böyle hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz. Hatip Dicle ve diğer tutuklu vekillerimiz onurumuzdur.”

DİYARBAKIR’DA GÖMÜLMESİNİ İSTEDİ

“AKP Hükümeti bir bizi kandıracağını sanıyor” diyen Demir, Kürtlerin statü istediğini söyledi. Kürt halkına selam gönderen Demir, son isteğini de şöyle yazdı: “Beni Amed’de Mustafa Malçok’un yanına gömerseniz çok sevinirim.” Demir’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, ilçede esnaf kepenk kapattı. (MUŞ)


BULANIK ESNAFI KEPENK KAPATTI

18 yaşındaki Evrim Demir'in ölüm haberi üzerine ilçede yaşam durdu. Esnafların tamamının kepenk kapattığı ilçe sessizliğe büründü. İlçe sakinleri BDP ilçe binasında toplanmaya başladı. Toplanan kitle saat 13.00'te cenazeyi almak için Malatya'ya gidecek. Malatya'ya doğru yola çıkacak olan konvoy cenazeyi Elazığ'da karşıladıktan sonra Demir'in cenazesi vasiyetinde geçtiği gibi Diyarbakır'a götürülerek, toprağa verilmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

HPG'den Silvan açıklaması

SONRAKİ HABER

Süryanilerden demokratik özerkliğe destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...