12 Aralık 2014 14:33

Erdoğan’dan ‘operasyon sürecek’ mesajı

TOBB'la yapılan istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen Cemaatinin faili meçhul ve kirli cinayetlere bulaştığını iddia etti, ancak bu cinayetlerin hangileri olduğunu söylemedi. “İnlerine girdik ve giriyoruz” diyerek cemaate yönelik operasyonların süreceği mesajını veren Erdoğan, “Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız” dedi.

Paylaş

TOBB'la yapılan istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendine yönelik operasyonlar olduğunu öne sürerek; "Altını çizerek söylüyorum sanmayın ki bunlar şahsıma yönelik operasyonlar. Sanmayın ki bu operasyonlar, girişimler hükümet yada belli bir partiye yöneliktir. Bu operasyonun, operasyonların Türkiye'ye, Türkiye'nin varlığına, birliğine, huzur ve istikrarına, ekonomisine, bağımsızlığına yönelik operasyonlardır. Bütün bu atılan adımların arkasında bir üst akıl var dedim. Gündeme oturdu sonra. Kim olduğunu da biliyorsunuz. Bunları siz araştırıp inceleyeceksiniz. Bu operasyonları yapanların, taşeron olarak kullanılanların hedefi şahsımdan öte yeni, güçlü Türkiye'dir. Şahsımı değil benim şahsımda aslında sizleri hedef alıyorlar" açıklamasında bulundu.

‘FAİZ ENFLASYON BUNLAR BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL DAHA DA DÜŞMESİ LAZIM’

Erdoğan faiz ve enflasyonun daha da düşmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;  "Gerek faiz, enflasyon bunlar bizim için yeterli mi? asla yeterli değil. Daha da düşmesi lazım. Üretim sağlayamaz, istihdamı artıramazsak vay halimize. Başbakanlığım döneminde dünya krizi yaşarken biz yatırımlara asla dur demedik. Kriz döneminde siz yatırımları durduracak olursanız orada bitersiniz. Türkiye şu anda da asla yatırımlarına dur demeyecek. Dur dememesi için yüksek faizin olmaması gerekir. Yatırımlarla birlikte üretim, istihdam artacak. Girdi maliyetleri de ciddi oranda düşmüş olacak. Bunları göremiyorsak vay halimize yandık"

‘İNŞAAT SEKTÖRÜNE ASLA DUR DEMEDİK BAŞI DA TOKİ ÇEKTİ’

Erdoğan, "Bizi özellikle o özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur: Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar. Türkiye'nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü ayakta tutması gerekir. Birine dur derseniz olmaz. Bunların at başı yürümesi lazım. Bunu göreceğiz" dedi.

‘BATAN ÜLKELERİN KREDİ NOTLARINI ARTTIRIRKEN...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası medyanın Türkiye ekonomisini kötülemek için yalan üstüne yalan yazdığını iddia ederek; "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, vay hallerine. İstedikleri zaman istedikleri gibi. Batanı çıkarmak için hemen alı derece birden çıkartıyor. Türkiye gibi istikrarın olduğu bir ülkeyi de durağan yapıyor. Veya düşürmeye gayret ediyor" dedi.

‘17 ARALIK'TA YARGI İÇİNDEKİ BAZI ODAKLAR HAREKETE GEÇTİLER’

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Aralık'ta yargı içindeki bazı odakların harekete geçip operasyonlar yaptığını savunurak; “Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiasıydı. Ulusla ve uluslararası medya yargının operasyonu ile, eş zamanlı olarak algı operasyonuna başladılar. 17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik, maskelerin altındaki gerçek niyeti görmeseydik, dik durmasaydık 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı" dedi.

‘YOLSUZLUK KILIFI, DARBE NİYETİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE YETMEDİ’

Erdoğan, "Şimdi ben Gezi olaylarına, 17-25 Aralık operasyonlarına darbe girişimi dediğimde bazıları bunu kabul etmek istemiyor. Gezi darbe girişimiydi, burada bunu başaramadılar. Mısır'da, Ukrayna'da işe yaradı. Türkiye'de bozuldu. 17-25 Aralık darbe girişimiydi ama biz sağlam durduk, o da işe yaramadı. Yolsuzluk kılıfı, maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi" diye konuştu.

‘YAPININ KİRLİ CİNAYETLERE FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE BULAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ’

Erdoğan, cemaati kastederek ‘17 Aralık sonrasında inlerine gireceğiz dedik. Aradan bir yıl geçti. İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkacak. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek, duyacaksınız" diye konuştu.

‘PARALEL YAPI HİÇBİR ZAMAN YALNIZ HAREKET ETMEDİ’

Cemaatle bir zamanlar aynı yolda yürüdüklerini es geçen Erdoğan; "Ancak inlerine girdikçe bazı gerçeklerle de karşılaşıyoruz. Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başına böyle karmaşık bir darbe girişimini planlayacak zeka ve beceriye de sahip değiller. Paralel yapı bütün bu operasyonlarda sadece ve sadece maşa olarak kullanıldı. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hala kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. Hala destek veriyorlar. İş dünyasından, medya dünyasından bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesabını soracağız. Karşımızda basit bir şebeke olmadığını karşımızda ulusal ve uluslararası şer odaklarının maşası bir şebeke olduğunu da aziz milletimizin bilmesini isterim. Eski Türkiye için bu kiralık şebeke ile iş tutuyorlar" dedi.

Eskiden Türkiye’nin gündeminin belirlendiğini ayar verildiğini öne süren Erdoğan; “Şimdi ayar veren gündem belirleyen bir Türkiye var. Bunların tehdidinden, şantajından, kasetinden kim varsa gelsinler gereken neyse tereddütsüz yapacağız. Çözüm süreci artık 77 milyonun umutla sahiplendiği bir süreç oldu. Umutla da filizlenmeye devam ediyor. Süreci, sokak, cadde, dağ ile tehdit edenler doğu, güneydoğudaki vatandaşlarımız nezdinde itibar görmüyorlar. Bu kuru tehditleri savuranlar, 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine, yüzlerine bulaşan o kanın hesabını verecekler. Ucuz ve kuru tehditlerini altında da kalacaklar. Bu süreç bu kanlı elleri, inşallah saf dışı edecektir. Çözüm sürecini sokakla, dağ ile tehdit edenler artık Güneydoğu nezdindeki vatandaşlarımızdan itibar görmüyorlar. 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Göreceksiniz ucuz ve kuru tehditlerinin altında da kalacaklardır. Senin bir derdin var mı? Varsa Parlamentodasın orada hallet. Dağ ile bu hallolmaz, silah ile hallolmaz. Bu ülke gerek askeri gerek polisiyle sokakları molotofla kan gölüne çevirenlere fırsat vermeyecektir. Molotofu suç unsuru olmaktan çıkaralım. Allah aşkına bir güvenlik gücü elinde molotofla dolaşan, araçları yakanlara karşı ne diyecek? İyi yaptın mı diyecek? Asla hükümetimiz hiçbir zaman böyle bir şeye fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecek" ifadelerini kullandı.

‘KAÇAK SARAY OLDUĞUNU SÖYLEMEK NE EDEBE NE DE ADABA SIĞAR’

Yaptırılan saray için kaçak saray dendiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi; "Burayla ilgili de garip garip şeyler söylüyorlar. "Giderken sarayı da aldı götürdü" diye. Bu sarayın öyle tekerliği falan yok. Neyi bereye götürdük ki. Başbakanlık sarayı olarak düşünülen daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Çankaya ise, Başbakanlığın kullanabileceği bir yer haline dönüştürülüyor. Aramızda yapılan görüşmeler sonucunda aldığımız bir karar bu seni niye rahatsız ediyor ki. Burası da Çankaya da bu millete hizmet edecek. Bunu anlamayacak kadar aklı muvazzanesi yerinde olmayanlar var. Bütün bunları söyleyenler, bir de bunun üzerine buranın kaçak saray olduğunu söyleyenler var. Bu da ne edebe ne de adaba sığmaz. Ne gerekiyorsa o yapılmıştır. Danıştay kararları da var içinde. Şu kadar ağaç kesildi, bunların hepsi yalan. Güzellik adına ne yapılıyorsa hepsine karşı çıktılar. Bir büyüğümüzün güzel sözü var. İtibardan tasarruf yapılmaz. Burası Türk milletinin itibarıdır. Sonucu 600-650 milyon dolardır" diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kışlada kendini yakmak istedi

SONRAKİ HABER

'Sizin hükümet kuş mudur?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...