16 Temmuz 2011 10:36

Barışın sesi kesilmesin

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Diyarbakır Silvan’da yaşanan çatışmanın barış ümidini yok ettiğini belirterek, toplumun kamplaştırılmasına prim verilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Barışın sesi kesilmesin” dedi.Yapıla

Barışın sesi kesilmesin
Paylaş

Yapılan ortak yazılı açıklamada, gerilim ve çatışma ortamının tekrar tırmandırıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu ülkede sıkılan her kurşun, atılan her bomba, patlayan her mayın, gerçekleşen her türlü silahlı çatışma ülkemizde barış içinde bir arada yaşama umudunu yok ediyor, silahların konuştuğu yerde barışın sesi duyulmuyor” denildi. Diyarbakır Silvan’da yaşanan çatışmanın da barış umudunu dinamitlediğine atıf yapılan açıklamada, Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesinin sağlanması talep edildi.    

Açıklamada, “Gergin bir zeminde bulunan Kürt sorununda, sorunun ele alınış biçimindeki yanlışlıklar, seçilmişlerin temsiliyetinin engellenmesi, karşılıklı yapılan gergin açıklamalar ve susmayan silahlarla çözümden uzaklaşılıyor. Bu gidiş çok tehlikelidir. Toplumumuz, ikiye bölünmenin eşiğindedir. Türkiye’yi bir iç savaşa sürükleyebilecek, Türk-Kürt kardeşliğini temelden sarsabilecek bir yarılmaya yol açacak özelliğe sahiptir” denildi.

SORUMLULUK ÇAĞRISI

Şiddet ortamından medet umulmaması gerektiği ifade edilen açıklamada, kardeşliğin ancak demokratik bir ülkede gerçekleşebileceği bildirildi. Milletvekilleri ve hükümet başta olmak üzere tüm siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin,barışı egemen kılmak için çalışmaya davet edilen açıklamada, sorunların çözümün için herkesin çaba göstermesi gerektiği kaydedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fethiye Davası izlenimleri

SONRAKİ HABER

HPG'den Silvan açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...