12 Aralık 2014 11:32

‘Ak saray’ ve AOÇ, AİHM yolunda

Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği üzerinde inşaa edilen resmi maliyeti 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları reddetti. Bireysel başvurusu reddedilen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise karara tepki göstererek, konuyu AİHM’e taşıyacaklarını duyurdu.

Paylaş

Anayasa Mahkemesi’nin ‘ak saray’ ile ilgili bireysel başvuruları ret gerekçesinin ise “kişi bakımından yetkisizlik” olduğu belirtildi. Ayrıca AYM, yetkisizlik gerekçesiyle başvuruları reddetti. Ayrıca kararın usulden verildiği ve esasa girilmediği öğrenildi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise “Hukuk ihlali ortada karar siyasi, bu hukuksuzluğa en üst mahkemede  ortak oldu. Artık tuz kokmuştur AİHM’e gidiyoruz” dedi.

‘HUKUKA DEĞİL SİYASETE TAKILDI’

Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvurunun ne aşamada olduğunu öğrenmek için Anayasa Mahkemesi sekreteri yaptığımız görüştüklerinin söyleyen Candan, başvurularına esastan red kararı verildiğini öğrendiklerini belirtti. Candan, “Birinci incelemeyi, ikinci incelemeyi geçen başvurumuz esas aşamasında hukuka değil siyasete takılmış. İşin esası belli, karar siyasi. Ortada mahkeme kararı var, en üst mahkemede bu hukuksuzluğa ortak olmuş durumda. Kararın gerekçelerini , oybirliği ve oy çokluğu ile mi alındığı, bize tebligat yapılınca öğreneceğiz” dedi.

Bunu hukuksuzluk süreci olduğunu belirten Candan, “Türkiye’nin otoriter rejime gidişinin  göstergesidir. Kamu vicdanında yapılan bu hukuksuzluk tarih önünde yargılanacaktır” diye konuştu. Candan, “Atatürk Orman Çitliği sürecini ve yapılan ihlal konusunda Türkiye’de hukuk yolları tıkandığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görüşülmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kim bu bakanlar?

SONRAKİ HABER

Aile hekimleri grevdeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...